niin ruma, että melkein kaunis (not)Oh mama! Tällainen seitkytluvun kivikasa tönöttää olohuoneessamme paraatipaikalla. Mä olen sitä nyt pari kuukautta tuijotellut ja huokaillut, että mitä sen kanssa oikein tehtäisiin. Jos oisin oikein rikas, tulisivat työmiehet ja veisivät sen palasina pois, ja toisivat tilalle tuon aikakauden vähän tyylikkäämään version - päivitettynä tälle vuosituhannelle. Vaan en oo, ja vaikka kuinka toivon että tuo tuijottelemalla vähän nätimmäks muuttuisi, niin ei se taida.

Tuosta tiililäjästä löytyy siis avotakka (ei varaava) sekä leivinuuni. Takkaa tuskin paljoa käytetään, mutta meikäläinen on niin kova leipomusmimmi että leivinuuni pöhisee alituiseen.

Tuo takkaosuus on aivan liian massiviinen (koko hökötys on liian massiivinen!), se menee puoliksi ikkunoiden eteenkin.
Pelkän takkapuoliskon purkaminen kuitenkin taitaa olla mahdoton tehtävä, sen alla kun ei parkettia tietenkään ole eikä lattiaa ole tarkoitus uusia. Ja mitenkähän tuolla sisuksissa mahtaa hormit sun muut kulkea, sekin varmaan tekee omat esteensä asiaan.

Kokonaan uutta takka/leivinuunisysteemiä ei varmaankaan ilman lottopottia päästä laittamaan ihan äkkiä, veikkaan. Siispä täytyy olla luova ja keksiä jotain, jolla tämä alituinen silmäsärky aina olkkarissa ollessa helpottais. Pelkkä valkoiseksi maalaaminen ei kyllä auta, tuo tiilien muoto on se joka eniten ottaa kupoliin. Haaveilen betonimaisesta pinnasta, ja että nuo kaikenmaailman ulokkeet ja kulmat saisi jotenkin pelkistettyä. Less is more ja silleen!

Täytynee konsultoida vielä jotain takkafirmaa tämän suhteen (ja googletella ahkerammin), mutta tällä hetkellä kiinnostaa kovasti, jos sieltä ruudun takaa löytyy vastaavan dilemman edessä olleita!

Kerrohan siis, mitä sinä teit rumalle tulipesällesi ja/tai mitä tekisit tälle meidän? Kuvia, linkkejä, ideoita kehiin, suurkiitokset jo etukäteen!

32 kommenttia

 1. Oho. Aikamoinen mötikkä.

  Eiköhän tuon pinnan voisi rapata tasaiseksi. Ja vaaleana tosiaan olisi huomattavasti kevyempi.

  Missäs päin Suomea asustelettekaan?
  Meitsin isukki on takkamuurari ja tekee taidokkaita takkaremontteja myös..
  http://www.funkkistakka.fi/galleria/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aah, kävin katsomassa nuo sivut ja johan olikin tyylikkäitä tulipesiä! Ei taida ihan täällä asti käydä muuraroimassa, asutaan Oulun naapurikunnassa...:/

   Poista
 2. Kovin on massiivinen...voisiko sen slammata...tai maalata...:)

  VastaaPoista
 3. Itse käsittelisin tuon valkoiseksi. Nykyään saa avotakkoihin niitä varaavia "sydämiä", ehkä nuo ensiapuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas olin ajatellut sitä betonin sävyä, harmaata. Seinistä kuitenkin tulee valkoiset. :)

   Poista
 4. Tasoitetta ja valkoista maalia käytettiin meillä peittämään punaiset tiilet.
  Tosin meillä tiilet ei ollut noin rosoiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sehän näissä pirulaisissa onkin, tuo rosoisuus! Ihan perustiilet menis hienosti, mutta nämä....yhhhhh.

   Poista
 5. Voi ehdottomasti slammaus tuohon takkaan. Se on oikeasti ihan hauskan muotoinen, jos pinta vaan olisi sileä(mpi). Googlettele slammausta, jos tekniikka ei ole entuudestaan tuttu. Ei pitäisi olla mitään järkyttävän hintaistakaan. Ja ennen sitä voit ainakin naureskella takalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kiva kuulla! Mä tuossa jo vähän googlailin, vaikuttaa ihan oivalta vaihtoehdolta. Ja hitsi, kun ei oikein edes naurata enää...:DD

   Poista
 6. On kyllä iso jötikkä! :D Entä jos sen takkaosan purkais ja siihen lattiaan pistäis vaan jonkun metallilevyn? Niinku takkojen edessä usein onkin.. ja sit se betonipaklaus uuh! Etköhän sä jotain keksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö oo, heh...yritän keksiä! Se metallilevy vois olla ihan bueno, tai sitten kaakeli.

   Poista
 7. Voiskohan tuosta takkaosasta poistaa vain yläosan. Siihen jäis sitten istuskelu/romunkeräystaso eikä lattiaan reikää. Ja sitten koko hökötys tasapintaiseksi ja vaaleaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei loistoidis, kiitos :)

   Poista
 8. Oho! Luulin, että meillä oli ostohetkellä talossamme iso takka, muttei se ollutkaan :)

  Meidän takka oli vuolukiveä. Joku halusi sen ja vei purku- & hakupalkalla pois. Sama ei taida onnistua tuon kanssa.

  Valkoiseksi slammaus ensihätään. Antiikkilaasti ainakin on helppo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, tällä saattais pärjätä "kenellä on suurin ja rumin takka"-kilpailussa! Oliko purkaminen kuinka pölyistä/sotkuista puuhaa muuten?

   Poista
  2. Poishakijat purkivat ja tosi siististi purkivatkn. Vuolukivitakka on melko isoina vuolukiven"palasina", eli sen purkaminen on kuin palapeliä purkaisi. Hakijat kasasivat sen sitten itselleen takaisin takaksi.

   Poista
 9. Oman talonrakennusprojektimme aikana seurasin sivusta, miten taitava muurari kasasi takkaamme tiili tiileltä (Tiilerin takka). Sinuna konsultoisin muuraria, joka saattaisi tulla tutkimaan takkaasi ja katsomaan, saisiko sitä purettua esim. etureunasta, jotta ikkunat näkyisivät paremmin, tai jotain. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, niin täytyy tehdä!

   Poista
 10. me on ihan maalattu punakivinen takka/leivinuuni yhdistelmä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tämä pitäisi vaan ensin saada tasoitettua..

   Poista
 11. Aika topakka takka, mutta valkoisena ei ehkä olisi ihan niin jytky ;) Slammausta lähtisin mäkin tekemään...

  VastaaPoista
 12. No on se melekoinen mötikkä :D Mutta joo jollain tasaiseksi, niin on sit kevyemmän oloinen.
  Harmaa väri kuulostaa hyvälle valkoisten seinien kanssa :))

  VastaaPoista
 13. Meillä oli myös kaamea rosopintsinen takka liuskekivillä koristeltuna . Meillä kivet irroitettiin ja rosopinta hiottiin sekä slammattiin lopuksi maalattiin harmaaksi. On kuin uusi ja ilme tuhat kertaa kevyempi. Suosittelen -katja-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau, kuulostaa hyvältä!

   Poista
 14. Onhan tuo aika vaikuttava kokonaisuus, kun tarkemmin katsoo. Ensisilmäyksellä olin kyllä että "vau" :-)
  Meidän puolet takkahuonetta peittävä massiiviinen -80 luvun takkahirvitys odottaa sitä päivää että se moukaroidaan matalaksi ja tilalle laitetaan jotakin paljon pienempää. Sitä ei kuitenkaan tarvitse katsella koko aikaa, kuten teidän pitää teidän takkaanne, jos se on noinkin keskeisellä paikalla. Ehdottaisin minäkin muurarin kutsumista paikalle, alkukonsultointi että mitä sille voisi tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. NIin me tehdään, kyllä! Ja sepä se, kun olisikin poissa silmistä, vaan ei. Ja kun keittiö ja olohuone on avointa tilaa, niin tuo tiilikasahan se aina silmien edessä väijyy. ;)

   Poista
 15. Tuollaisen mosaiikkiparketin paikkaaminen on muuten aika helppo homma ammattilaiselta. Meillä siirrettiin keittiötä remontoidessa käytävän vaatekomeron alta wengeparketin paloja mm. entisen baaritiskin tukirakenteen kohdalle ja alhaalta avoimen kaasulieden alle. Kun lopuksi hiottiin ja lakattiin koko alue, eroa ei huomaa ja hintakin oli hyvin kohtuullinen. :)

  VastaaPoista
 16. Ulokkeet saat varmaan pois timanttileikkurilla, jota käyttää tosi ammattimiehet. Missä päin Suomea olet? Naapurissani yksi. Tai voi varmaan lähteä piikkausvehkeilläkin. Tasoitus (onko se nyt sitä slammausta) ja sopiva maali päälle. Meillä tehtiin suora tiiliseinä ja takka niin 70 luvun taloon. Suosittelen. Takkanne oli keltaista tiiltä, jossa oli ruskeat saumat...

  VastaaPoista
 17. Miten olisi mikrolaasti.
  Sillä saa betonimaisen pinnan ja värejä on mistä valita. :)

  VastaaPoista

kiitos jäljestäsi!