Koululaistytön uusi huone


Iloisna mielin saan esitellä taas aherruksen tuloksia. Meidän esikoistytär taapersi tänä aamuna neljännelle luokalle, ja sen kunniaksi hän sai myös remontoidun huoneen. Koska ikää on jo (vasta!) vajaat 10 vuotta, suunniteltiin huone ja sen värimaailma ihan yhdessä. Tai no oukei, äiti iski väriläiskiä vähän puolipakolla mukaan, muuten oltaisiin oltu aivan liian romanttishempeällä linjalla liikkeellä. 

Budjettia ei ollut oikeastaan ollenkaan; ainoa mihin meni rahaa olivat maalit ja tapetti. Kaikki huonekalut ja tavarat olivat joko ennestään meillä, tai sitten kirpputorilta tai muuten reilulla halvennuksella saatuja. 


Huoneen pääväritys kuitenkin on valko-musta-roosa (monessa eri sävyssä) ja sekaan on heitelty turkoosia ja vähän keltaistakin. 


Olen jakanut huoneen eri toimintoihin sillä toivomuksella, että tuo ei-niin-järjestelmällinen -laps saisi huoneen paremmin pidettyä siistinä. Oviseinällä on iso Bestå-kaappi leluja ja kirjoja varten, ja nurkkaan rakennettiin vanhoista puulaatikoista nukkekodin tapainen tekele. Taustat tapetoitiin jämätapeteilla. 


Tässä kolossa on kuulemma ihan kelpo leikkiä, sanoo lapsi.


 Huoneen ainoalta täyskorkealta seinältä löytyy työskentelypiste. Pöytä on vanhempieni ikivanha, alunperin kellastunutta mäntyä kauttaaltaan ollut raskas rotisko. Minä maalasin kalustemaalilla laatikoston mustaksi ja mies hioi pöytälevyn puupinnalle, joka sitten lakattiin kalustelakalla. 
Ikean löytöpisteestä löysin hupaisan halvalla Bråkig-valaisimen sekä jalaksen pöytälevylle. 

Työtuoli jäi talon edellisiltä omistajilta; maalasin jalat mattamustiksi ja korvasin vanhan, revenneen verhoilun kaapista löytyneellä Marimekon kangaspalalla. 


Tapettikin on Ikean Bråkig-mallistosta. Jännän värinen se on, ehkä sanoisin että nude/beigeen vivahtava roosa. Ihan siksi ostin, kun oli niin halpaa. 


Katon maalaaminen oli muuten aivan järkyttävän kova homma. Siinä on kolme kerrosta Tikkurilan Siro2-maalia ja nyt odotellaan talvea, jotta nähdään miten raot elävät ja tarvitseeko päällemaalata vielä kertaalleen.


Huoneen ikkunaseinällä saapi esiteini tälläytyä ja katsella kaunista nassuaan peilistä. Tuo puukarahka kulki tänne edellisestä kodista, ja siippa oli sitä jo moneen kertaan heittämässä pois vaan en antanut. Sanoin että kyllä sille paikka löytyy ja kah, niin löytyikin!Huoneessa ovet ja ikkunanpielet saivat jäädä ruskeiksi. Ehkä sitten joskus hankimme koko taloon uudet väliovet, siihen asti nuo hyväkuntoiset ja täyspuiset saavat kelvata. 

Oh la la - taulu on nolostuttavan räikeä teeseitsekopio Kärkkäisen vastaavasta. Vaan en minä kehannut maksaa kolmeakymppiä taulusta kun saatoin tehdä itse ihan ilmaiseksi.


Näin mahottoman rustiikkista huoneessa oli aikaisemmin! Tämä kuvan tosin on viereisestä pikkusiskon huoneesta, mutta täysin identtinen tämän remontoidun huoneen kanssa. Minä kyllä aattelin kerätä muutaman kuukauden hermoja ennenkuin käyn tämän kimppuun.

Semmosta tällä kertaa, lystiä viikonloppua toverit!


27 kommenttia

 1. Tulipa kiva huone nuorelle neidille!

  VastaaPoista
 2. Onpa älyttömän tyylikäs, rento ja samalla tyttömäinen huone. Mieletön uudistus! Kyllä nyt kelpaa :)

  VastaaPoista
 3. Wau, miten taitavasti tehty muutos! Ja vielä niin vähillä ostoilla. Nyt kumpusi inspis tarttua omiin muutosprojekteihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tosiaan pienellä budjetilla pyritään tekemään. :) Ja ei muuta kuin tsemppiä ja hyviä idiksiä sinne!

   Poista
 4. Raikasta ja tyylikästä! Meillä työmaalla myös koululaisen läksyhuone, siirtelee huonekaluja ja hajoitan ikean tavaroita:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hanna ja tsemppiä sinne työmaalle!

   Poista
 5. Oho! Aikamoinen uudistus kieltämättä :O

  VastaaPoista
 6. Voi pojat, kylläpä maali tekee paljon! Tosi kaunis huone tuli. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tekee! Ja kiitos. :)

   Poista
 7. Melkoinen muutos! Tytärkin on varmaan innoissaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. taisihan tuo olla, kun on liimautunut huoneeseensa eikä koko tyttöä juurikaan näy! :P

   Poista
 8. Ihailinkin jo Instan puolella kuvia ja vielä kyn vertaa tuohon alkutilanteeseen niin huh miten upea!

  -Paula

  VastaaPoista
 9. Siis wow! Oispa itelläkin ollut tuollainen huone. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voih, sanos muuta. Mä sanoinkin tyttärelle, että äiti taitaa muuttaa sun kans samaan huoneeseen. ;)

   Poista
 10. Mä ihastuin kanssa ikeassa poiketessa ton tapetin väriin. jotenkin aika täydellinen. ja mikä hinta oli!

  Tuo tapetoitu ovi - täydellinen! (ja tietty muukin huone)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ilona. Ei tosiaan ole hinnalla pilattu tapetti, mutta pieni varoituksen sana: se on paperitapettia ja näin non woveniin tottuneena ei hommasta meinannut tulla mitään. Huh!

   Poista
 11. Me ollaan miehen kanssa jo pidempään katseltu yhtä tällaista "mäntyhirviötä" sillä silmällä. Saan näistä teidän kuvista uskoa, että kyllä me pystytään siihen :D ihanaa, keep on going!

  VastaaPoista
 12. Oho, onpa upea uudistus. Ihan erinäköinen kuin alussa! Ihanan valoisa ja tyttömäinen. Ehkä jotain tällaista meidänkin tytölle seuraavaksi :)

  VastaaPoista

kiitos jäljestäsi!