leivottiin / baking









Minä oon leipureiden sukua. On kakkumaakareita ja leivän leipojaa suku pullollaan. Kotikotona oli leivinuuni, ja sen äärellä touhus mammat ja mummot vuosikymmeniä. Oi se huumaava tuoksu, mikä leiviuunia lämmittäessä lähtee, ja se uunituore leipä, johon voi sulaa päälle!
Kotikoto kun myytiin pari vuotta sitten, harmiteltiin kuorossa että millä sitä nyt leivotaan, kun sähköuunilla ei vaan saa tehtyä kunnon leipää ja pullaa. Mutta sitten me ostettiin tämä talo, ja saatiin tuo jumalaisen tärkeä leivinuuni kaupantekijäisiks. Ja niin taas on suvun naiset (ja miehet) leivän syrjässä kiinni.

Itse söin noin kolme kokonaista rieskaa tänään. Ja varmaan ainakin kahdeksan pullaa. Seuraavaksi käperryn sikiöasentoon sohvalle tekemään hiilarikuolemaa, heissan vaan!


10 kommenttia

 1. Ai nam! Vesikielellä täällä nyt kuolataan. Osaisipa itsekin tuon rieskan paistotaidon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo rieskan leipominen oli yllättävän helppoa! Vain murunen hiivaa, ohrajauhoja, vettä ja venhäjauhoja. Isompi opettelu on tuon leivinuunin käyttö, huh. :)

   Poista
 2. Leivinuunit ovat ihania. Meillä tulee uuteen kotiin leivinuuni ja en malta odottaa, että se saadaan käyttöön.

  VastaaPoista
 3. Voi ihanuus! Just tuosta mä haaveilen! ONNEKSI meillä isäntä piti päänsä ja muuras aikoinaan taloa rakennettaessa leivinuunin. Vaikka vastustin. Kun en leivo. Mutta näin vanhemmiten innostus nostaa päätään, mikään ei voita omatekoista ah. Ihanat kuvat!! Tämä inspiroi , toteutan haaveeni ja joku kylmä viikonloppu lämmäytän uunin ja leivon :D
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihanaa Hellu, ei muuta kuin kätöset jauhoon, siihen jää koukkuun.

   Poista
 4. Ihan loistava tunnelma tässä postauksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mulla tulee leipoessa aina niin lapsuus mieleen, että mahtava oli tunnelma ihan livenäkin. :)

   Poista
 5. Noita rieskoja äiti paistoi aina meillä ja jouluna vietiin naapureillekin tuliaisiksi.. voin kanssa maailman parasta herkkua! Jahka saadaan meidän huusholliin leivinuuni takkaremontin yhteydessä niin toivon äidin opettavan tuon rieskanleivonnan taidon :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Voi opettele ihmeessä, rieska on ihanaa herkkua.

   Poista

kiitos jäljestäsi!