Uutta olkkarissa ja dilemma
Olohuoneesta sai blogimatto lähdöt yläkerran aulaan ja tilalle tupsahti tämä aika ihana lehmänraato. Meillä oli talja aikaisemmassakin kodissa muutama vuosi sitten, mutta silloisen makuni kanssa meidän suhde ei toiminut kyllä laisinkaan. Halusin  tällä kertaa vähän pitkäkarvaisemman version, aika näyttää miten tuon kanssa elo tulee sujumaan.

En ole tainnutkaan täällä blogissa vielä esitellä tätä symppistä korituoliroikkulia, jonka sain keväällä eräältä mukavalta mummelilta ihan ilmaiseksi. Homepilkut hiottiin pois ja vanhan maalin päälle suhuutettiin mattamustaa maalia. Ja hieno tuli! Tuoli kiinnitettiin kattoparruihin keittiön ja olohuoneen väliin, ja onpa siinä vaan mukava istua kun näkee ulos, ylös ja eteiseen asti.

Mutta hei, kertokaahan vähän mielipiteitänne tämän olohuoneen suhteen. Kyse on noista seinäpaneeleista. Olen tässä monta kuukautta soutanut ja huovannut maalaamisen ja levyttämisen välillä, ja en meinaa päästä sopimukseen itseni kanssa kummin päin se nyt kannattaisi tehdä. Mies tuumaa, että ihan sama joten siitä ei nyt oikein apua ole.

Koskaan minua ei ole paneeliseinät viehättäneet (ei edes valkoisina), mutta koska levyttäminen olisi aivan mahottoman aikaavievää ja isotöistä (ikkunat, patterit ja muut) niin pelkkä maalaus on aika lailla ykkösvaihtari kuitenkin. Täältä voit käydä kurkkaamassa vähän selkeämpää kuvaa paneeliseinästä, klik. Onneksi itse seinäpinta-ala alakerrassa on ikkunoiden ja portaikon ansiosta tosi pieni, mutta sitten kun lähdetään ylöspäin, niin hui! Kaikkea kun ei voi eikä edes kannata levyttää; puukuitulevyä ilmeisesti suositellaan näihin vanhoihin taloihin hengittävyyden vuoksi, siihen varmaan muutama tonni maaleineen uppoaisi jos kaiken levyttäisi ylös asti.

Johonkin päätökseen kuitenkin pitäisi jo tulla, talvi kolkuttelee jo ja mä en enää jaksaisi tätä mökkimeininkiä yhtään. Naurattaa vieläkin erään tuttavan kommentti joka meillä kävi: tää sisustus ois tosi kiva jos tää olis mökki!

10 kommenttia

 1. Ihana keinu tuli, hienosti kunnostettu! Onko parketille tehty jotain taikoja? Kaipaamme vinkkejä mitä tuollaiselle parketille voisi tehdä (muuta kuin peittää uudella lattialla) kun huutaa liikaa lapsuudenkotia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heissan, ei olla tehty parketille yhtikäs mitään. :) Se on 35 vuotta vanha, viimeksi hiottu/lakattu vajaa 10 v sitten. Naarmuinenhan tuo on, mutta mielestämme oikein hyväkuntoinen.
   Mä tykkään mosaiikkiparketista ihan älyttömästi, se lämmin ja kuvio on kiva. Mullakin oli tuota lapsuudenkodissa, hih. Meillä ei ole ainakaan vielä aikomus tehdä tuolle muutoksia ja myöhemmin uskoisin että vain hiotaan.

   Poista
 2. Jaahas, sulla on tuo mun haavetuoli siellä riippumassa! Täytynee lämmitellä välejä kylän mummoihin, jos mullekin joku haluaisi lahjoittaa oman :)

  Paneeliseinästä: mitä jos kokeilee ensin maalata jonkun osan seinää ja katsoo miltä alkaa näyttää? Ei ihan pikahomma tietysti sekään, mutta kokeilla ehkä voisi?

  VastaaPoista
 3. Onko nykyinen paneeliseinien puunvärin säilyttäminen ihan poissuljettu ajatus?
  Mulle tuli nimittäin mieleen, että entäs jos jättäisi yhden puiseksi ja maalaisi pari valkoiseksi? Tai sitten yksi puinen, yksi valkoinen ja yksi musta?

  VastaaPoista
 4. Kuvistahan ei tilaa aisti ihan samalla tavalla tietenkään kuin luonnossa, mutta jotenkin musta tuntuu siltä, että nuo paneelit kuuluu teidän taloon. Onko ne paksusti lakattu? Voisiko niitä vaan hioa ja käsitellä jollain muulla, että puun parhaat puolet pääsisi esiin? Ja sitten raikastaa sisustusta muilla jutuilla.

  VastaaPoista
 5. Ihana tuo tuoli! Meilläkin menee katossa i-palkki, johon sais roikkumaan jonkun kivan tuolin. Mitään täydellistä vaihtista ei ole kyllä vielä löytynyt. Ja ihana myös teidän uusi koti! Tykkään myös noista mäntypaneeleista! Mutta mäkin varmaan näyttäisin maalipensseliä, jos olisi oma koti :)

  http://muotopuoliblog.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 6. Ihana keinu todellakkin =) Muuta en kyllä keksi tuolle seinälle kuin maalauksen. Vaikea näin kuvien perusteella sanoa muuta, livenä pitäsi nähdä =)

  VastaaPoista
 7. Oletko miettinyt paneelien maalaamista sellaisella tapetin näköistä jälkeä tekevällä rullalla? Tuolta löytyy aika kivoja ideoita: http://the-painted-house.co.uk/painted-houses/

  VastaaPoista
 8. Kaunista. Paneeliseinä näyttää tuossa ihan kauniilta, mutta klikin takaa paljastuikin sitten totuus ;)

  Mites laasti? Saneerauslaastia suoraan paneelin päälle. En tiedä onnistuuko, mutta eipä siinä mitään menetäkään jos kokeilee... Sen voi sitten maalata tai olla maalaamatta.

  Topukka

  VastaaPoista
 9. Ehdottomasti maalaaminen, jos multa kysytään. :) Siinäkin on niin paljon variaatioita: peittävä, kuultomaali jne.

  VastaaPoista

kiitos jäljestäsi!