unelmieni keittiö / my dream kitchen


Edellisen kodin leppoisan kokkailun jälkeen on ollut vähän hankala tottua siihen, että mikään ei toimi. Muistan taas, miksi en halua keittiööni minkäänlaisia kaappeja (en ylä- enkä ala): juuri se tarvitsemani kulho on aina se takimmaisin siellä kulmakaapin perällä, kilin kolin vaan, ja kun kurotan jauhopussia ylähyllyn perältä, saan paketin mannaryynejä silmille. Laatikoita saa repiä auki kaksin käsin, ja monesti sieltä tulee sitten koko loota syliin kun stoppareita ei ole. Välitilan korkeus ei riitä ripustamaan työvälineitä seinälle, vaan veitset ja kapustat makaavat useimmiten kuivauskaapissa - kaikkien kymmenien muovikippojen, mukien ja kattiloiden seassa. 

Unelmieni keittiö on jo piirtynyt ensimmäistä kertaa luonnoksena paperille, ja piirtyy varmasti erilaisena vielä sata kertaa ennenkuin keittiökaupoille päästään. Mutta mikä sen mukavampaa kuin suunnittelu? Tässä hieman inspiskuvia, osviittaa siitä miltä haluaisin uuden keittiöni näyttävän.

Välitila saa jatkua kattoon asti. Valkoista 20 x 20 laattaa tummilla saumoilla - ei ehkä ihan mustilla kuitenkaan, tai miksipäs ei? Keittiöön puhkaistaisiin seinä eteishalliin, ja siihen tulisi mustaruutuinen, suuri ikkuna. Se toisi valoa keittiöstä ikkunattomaan eteishalliin, ja avartaisi koko alakertaa yhtenäisemmäksi. 
Mattamustat laatikostot, massiivipuu, valkoinen laatta, bistrohenkisyys viehättää kovasti...      
Vipp valmistaa kauniita vetimiä. 
Betonipintaakin tulisi itsetehdyn ruokapöydän muodossa. 

4 kommenttia

 1. Hyviä huomioita kaapeista ja välitilasta! Mun pitää laittaa nuo muistiin ja ottaa huomioon, kun suunnitellaan keittiötä. Ihania inspiraatiokuvia myös!

  VastaaPoista
 2. Vitsit siitä tulee varmasti hieno! Tuo viimeinen kuva miellyttää kyllä minun silmää aivan mielettömästi. =) Mahtavaa tämä suomen kieli...

  VastaaPoista
 3. Voi jestas! Niin mahtavia kuvia, omatkin unelmat on aika samanlaiset! Ja tiedän niin tunteen kun mikään ei toimi, ruuanlaitto on tuskaa eikä keittiössä viihdy. Varsinkin uudesta keittiöstä paluu vuosikymmenten taakse syö urakalla... Tsempit!

  VastaaPoista
 4. Sulla on kyllä loistava maku! ;) Itse suunnitellussa keittiössä on ilo kokkailla ja järjestyskin pysyy paremmin. Kaapit on paholaisen keksintö! Vetolaatikot kunniaan :D

  VastaaPoista

kiitos jäljestäsi!