seuraava projekti / next project


Tiedättekö tunteen, kun aloittaa jotain ja tajuaa pian, että koko juttu paisuu aivan liian isoksi? Hommat jää kesken ja pelkkä asian ajattelukin saa sapen kiehumaan ja luovutusmielialan valloilleen.


Talon remontti alkoi keväällä tästä tilasta, eli eteishallistamme (halli kuulostaa vähän mahtipontiselta, mutta ei me tälle tilalle muutakaan nimeä keksitty). Tämä on se tila, minkä taloon tulevat ensimmäisenä näkevät, ja tästä on kulku joka puolelle taloa. Kovin on ankea, pimeä ja toimimaton tila meillä tämä.
Juuri remontoitu arkieteinen tulee kuvassa vasemmalle, vanhempien makuuhuone oikealle.

Tätä ylemmässä kuvassa näkyvää seinänpätkää on jatkettu reilulla metrillä, jotta saatiin seinän takana oleva työhuone/pukeutumishuone vähän yksityisemmäksi. Pistorasia täytyy siirtää pois keskeltä seinää.
Hallin seinät oli tapetoitu kauttaaltaan sillä laventelin värisellä tapetilla, ne olen onneksi jo saanut riivittyä pois. Heti muuttomme jälkeen uusimme talon käyttövesiputkistot, ja tuossahan ne kaapiston vieressä menevät kivasti keskellä seinää (keittiö on seinän takana). Vähän lisää haastetta remonttiin tuo niiden piilottaminen.
Talossamme onneksi riittää säilytystilaa, joten tuo liukuovikaapisto lähtee. Vastapäisellä seinällä oleva kaapisto kätkee sisäänsä tekniikkaa, joten sen on jäätävä. Saa kuitenkin valkoista maalia päällensä, vaikka mieli tekisi hankkia siihen uudet, sileäpintaiset ovet. Pienellä budjetilla kuitenkin kun mennään niin maali tulee aina edullisemmaksi. Me aletaan miehen kanssa jo olla aikamoisia maalarimestareita, sen verran paljon on maalilitroja kulutettu jo tähän mennessä.

Pakko myöntää, että tämä urakan aloittaminen - tai siis jatkaminen - tuntuu aivan ylivoimaisen väsyttävältä. Kattokin pitäisi maalata. Mutta kun on kerran aloitettu, niin se on loppuun tehtävä! Sinnillä siis työhaalarit niskaan ja hommiin, tässä tulevan viikonlopun ohjelma.
Rennompaa viikonloppua kuitenkin teille, toverit!6 kommenttia

 1. Nooh jos yhtään helpottaa niin ei mekään rentoilla. Viikonloppuna puretaan rännit sekä laudoitetaan ja maalataan ulkoseiniä koska vielä näyttäisi olevan kesää jäljellä :) Tsemppii teille ja meille!

  VastaaPoista
 2. Helpottaa :D mutta huh, on teilläkin urakka, tsemii siis!

  VastaaPoista
 3. Uuh, samaa täällä.. tosin uuden kanssa, tai nooh, kolme vuotta tässä on jo asuttu.. uudehkon kanssa. Siellä hierretään sokkeliin pinnoitusta tälläkin hetkellä, otsalampun valossa.. mikä vahoinko että minä jouduin olemaa sisällä lapsia nukuttamassa enkä pääse osallistumaan.. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi harmin paikka! :D on se, rankkaa mutta kuitenkin aika ihanaa, eikö? :)

   Poista
 4. Kyllä!
  Tiedän varsin hyvin mitä tarkoitat ison palan haukkaamisella.
  Ihan vaan oltiin tekemässä pintaehostusta ja uutta keittiötä keskikerrokseen. Keittiön vesipisteen muutos vaati alakerrassa megalomaaniset kaivaukset (no, joka tapuksessa ne putkihommat olisi sielläkin pitänyt JOSSAIN vaiheessa tehdä) ja sähköt nyt on tietty näin vanhassa talossa uusittava jos jotain remppaa. Keskikerroksen remppa on hyvässä vaiheessa (kasoja ja sotkua, kaaosta ja listanpätkiä mutta loppusuoralla ollaan). Alakerta onkin sitten jotain muuta. Tänä viikonloppuna olisi syytä vaihtaa pari ikkunaa ennen kuin tulee liian kylmä siihen puuhaan. Päästään sitten jossain vaiheessa tekemään sitä kodinhoitohuonetta. Sauna ja kylppäri annettiin tehtäväksi firmalle kun ONNEKSI tajuttiin jo alkuvaiheessa keväällä että tulipas haukattua vähän liian iso pala meidän remppataidoille...

  VastaaPoista
 5. Tsemppiä remonttiin. Itseäni taas harmittaa, kun vuora-asuntoa ei voi rempata toimivammaksi ja oman maun mukaiseksi, mutta väliaikaisestihan täällä toisaalta asutaan. Olen jossain muuten nähnyt, että peiliovista tehtiin laakaovet ohuella vaneri- tms. levyllä ja sitte vasta vedettiin maalia pintaan :)

  VastaaPoista

kiitos jäljestäsi!