case portaat


Lauantaita! Siivouspäivän kunniaksi uskaltauduin kuvaamaan näitä muitakin kulmia kodistamme. Tässäpä ovat meidän kotia aika lailla hallitsevat portaat, jotka pitäisi piakkoin vaihtaa toimivampaan versioon. Kaiteiden raot ovat kuulemma liian isot, samoin askelmien välit, joten kaikki on siis kai purettava vaikka runko ja askelmat hyväkuntoisia ovatkin.

Tällainen "avomallin" portaikko halutaan kuitenkin uudestakin versiosta - haaveilen simppelistä, valkoisesta ja metallisesta portaikosta pinnamallin kaiteilla, ilman erillisiä tolppia. Puinen versiokin on mahdollinen, jos metallisen hinta osoittautuu liian kovaksi. Lasi on poissa laskuista. Yksi mitä myös on mietitty, olisiko mahdollista "levyttää" kaiteet piiloon, eli yhtenäiseksi umpinaiseksi pinnaksi. Tosin silloin taas avomallin askelmat näyttäisivät hassuilta.

Uutta kaidetta tarvitaan portaiden lisäksi myös yläkerran parvelle, joka jää ylimmässä kuvassa juuri tuonne palkkien taakse piiloon. Nykyisellään parvelle menee portaat pojan huoneesta; kaideremontin yhtydessä siirrettäisiin kulku tuonne yläkerran aulaan, sinne sopisi kapeat kierreportaat.
Pelkäänpä että aika hintava urakka tässä on tiedossa, kääk.

Löytyykö teidän lukijoiden joukosta portaikkoaan remontoineita tai uudistaneita? Osaatteko sanoa onko metalli puuta (kovin paljon) kalliimpi vaihtoehto? Tai muita hyviä vinkkejä, vaikkapa suosituksia täällä Oulun seudulla toimivista porrasfirmoista?

Mukavaa huomista isänpäivää jokaiselle!/ we are going to replace our old wooden stairs. Thinking about simple, white, metal stairs.


12 kommenttia

 1. Tuli heti mieleen,saisiko nuo askelmien välit laudoitettua/vaneritettua. Maalaisi portaat ja hankkisi vain uuden kaiteen?
  Se voisi halvimmillaan olla vaneria ja kalleimmillaan lasia?
  Aika yhtenäisen ja simppelin ilmeen saisi kun tukkisi ne askelmien välit ja tekisi paksuimmasta vanerista tai kovalevystä yhtenäisen kaiteen ja maalaisi koko hoidon vaikka korkeakiiltoisella vaalealla maalilla. Saattaisi näyttää jopa kiviportailta :)
  Vitsit mitä inspiraatoita tulee kun näkee teidän kotia! Saanko tulla remontoimaan ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, tervetuloa remppahommiin, en kieltäydy! :D
   Mä haluaisin kovasti pitää nuo avomallin portaat, ne avartaa kovasti tuota kapeaa tilaa. Tosiaan varmaankin päädytään maalaamaan portaat ja nikkaroimaan uudet kaiteet kertopuusta...jotain suunnitelmia on jo paperilla asti! :)

   Poista
 2. Meillä on edellisten asukkaiden toimesta levytetty askelmien välit umpeen. On ihan siisti ratkaisu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, onhan se ja tykkään kyllä. Koetetaan kuitenkin meidän portaiden kanssa löytää ensin ratkaisu, jolla avomallin portaat saataisiin säilytettyä; portaat kaventaa kovasti tuota tilaa jo tällaisenaan joten mietityttää kuinka sitten umpiportaiden kanssa kävisi.

   Poista
 3. Onko porrasaskelman korkeus eli etenemä Ok noin muuten jalkaan? Jos low cost bugget ja voisi tuota rakennetta silti hyödyntää jatkossa, niin jalostaisi olemassaolevaa, tyyliin: maalaisi askelmat, levyttäisi kaiderakenteen (asentaisi käsijohteen alle epäsuoran valaistuksen alaspäin näkymättömiin, jonka saa tarv päälle....) ja askelmien välit saisi turvallisemmiksi läpinäkyvällä tai värikkäällä/värikkäillä plekseillä / tai ritiläratkaisulla / muulla materiaalilla joka päästäisi valon läpi.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos vinkeistä, ja tuo pleksiajatus oli ihan mielenkiintoinen! Etenemässä lienee sanomista, välit ovat aika korkeat...toimii kyllä meidän pienimmälläkin lapsella, kunhan pitää kaiteesta kiinni.

   Poista
 4. Meidän vanhassa kodissa oli puuportaat, joiden kaide oli umpinainen (kapea kylläkin) ja askelmat avonaiset. Ainakaan minusta ne eivät olleet hassut, ehkä sen takia, että kaide oli kuitenkin kapea ja alhaalla oli pieni rako. Portaat teki oululainen puupeukalo suunnitelmiimme mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsi, mun pitää varmaan kysellä sulta privaatimmin noita juttuja, etsinnässä olisi paikallinen puupeukalo! ;)

   Poista
 5. Mistä mahtaa olla peräisin toi valaisin? Aivan ihana! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heissan! Valaisin on Barcelonan Habitatista toissa kesänä ostettu. :)

   Poista
 6. http://kaaoksestakodiksi.blogspot.fi/2013/08/portaiden-uusi-ilme.html
  Tuolla upeasti laitettu oprtaikko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin on, yks vaihtoehto tuokin. Luumuttaren koti on upea! :)

   Poista

kiitos jäljestäsi!