Ja valkeus tuli!

Pahoittelen paatoksellista otsikkoa, mutta oli pakko! 
Me ehdittiin kuin ehdittiinkin saada valmista ennen lauantain juhlia (listojen puuttumista ei lasketa) ja tämä valkaisuoperaatiomme jakoi paljon mielipiteitä vieraidenkin keskuudessa. Me itsekin ollaan oltu vähän että joo, eiku ei. Joo. 

Kontrasti on tällaisenaan vähän hassu, kun yläpuolella loistaa sama vanha, tumma mänty. Mutta kunhan saadaan yläkerroksetkin maalattua, saadaan sitä mitä ollaan tavoiteltu kokoajan eli avaruutta ja valoa, mitä tämä yhdeksän metrin huonekorkeus mielestämme ansaitsee. 
Vähän mä kyllä jossittelen vielä, että ehkä sittenkin olisi vain pitänyt maalata paneelit eikä levyttää, mutta mut mut. Kyllä tämä on vanhaa parempi, vai mitä te olette mieltä?

Talon henki ja ikä kyllä saa näkyä jossain määrin aina, ja siksi jätämme nuo kattopalkit alkuperäisasuunsa (muistuttamaan pimeämmistä ajoista, tsih).23 kommenttia

 1. No on kyllä parempi! Tosi hyvältä näyttää nyt. Ja palkit noin on tosi jees. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Sanna! Nuo palkit ovat kyllä yksi niitä asioita mihin tässä talossa ihastuttiin. :)

   Poista
 2. Peukku sekä levyttämiselle että maalaamiselle! Modernimpi, raikkaampi ilme. Ja kun saatte joskus katonkin tehtyä - avot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nimenommaan! Mä tässä yritän etsiskellä päteviä remppafirmoja jotka tulisivat hoitelemaan katot; yksi niska- ja yksi selkävammainen kun ei noita neliöitä kykene keskenään maalaamaan. ;)

   Poista
 3. Luulen, että sen maalatun yläosan kanssa tulee oikein hyvä. Ja on sitten vaihtelua kuitenkin pinnassa, kun levytitte alaosan. Alaosaanhan voi joskus maalata jonkun tehostevärin näppärästi, jos kyllästyy kokovalkoiseen, tehoste paneeliseinä ei taas kuulosta niin hyvältä :) Hyvä te!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, justiinsa noin minäkin sen funtsin! Kunhan saadaan kööki valmiiksi niin voi alkaa miettimään niitä tehosteseiniä sitten. :)

   Poista
 4. Aijai, kauhea talon osto- ja remppakuume iskee näitä teidän kuvia katsellessa :D

  VastaaPoista
 5. Upeaa! Mikä valo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja niin, tuo valo! :)

   Poista
 6. Hieno muutos ja tuo yläosan mänty on itseasiassa aika veikeä! Valmiista vaaleasta tulee varmasti upea ja voi miten upealta 9 metrinen huone silloin näyttää. Voih, kadehdin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä näen sen jo kirkkaana mielessäni, kunhan vaan olis malttia odotella että on finansseja saada kaikki valmiiksi...

   Poista
 7. Ooh! Hyvä se on. Ja ahkerasti olette uurastaneet kun saitte valmiiksi ajoissa, hyvä te :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti Lyde, ja joo, hyvä me! Nyt on iskenyt kyllä kisaväsy, meinataan olla jouluun asti tekemättä mitään. :P

   Poista
 8. Onko vähän hei hienoa! :) Minusta tuo valkoinen suhteessa pieneen määrään mäntyä näyttää ainakin kuvissa tosi kivalta.
  Lohdutan sillä, että vaikka kuinka olisit hinkannut ja maalannut paneleita, et olisi todennäköisesti ollut lopputulokseen kovin tyytyväinen. A) Panelin maalaus on lähtökohtaisesti ihan persehommaa. B) Kahdenkin maalikerroksen jälkeen kirjavuutta näkyy jossain määrin ja kolmatta kertaa ei enää jaksa. Näyttää siis ihan hanurilta. C) Kun panelit elää ilman kosteuden mukaan, esiin tulee hauskoja rakoja, joista paistaa kellastunut mänty.
  Valinta oli siis oikein hyvä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita rakoja mäkin tässä kauhulla odottelen, kun kesällä maalattiin makuuhuoneen katto. Veilä ei ole näkynyt! Mutta maaliin ollaan oltu tosi tyytyväisiä, käytettiin kaikissa katoissa Tikkurilan Siro 2:sta ja toinen kerros peitti täydellisesti kaiken. Alle laitettiin oksakohtiin oksalakkaa.

   Poista
 9. Olen seuraillut blogiasi jo kauan, mutta en ole aiemmin rohjennut kommentoida. Tykkään kovasti tyylistäsi ja vaikka itse olenkin kellastuneen puun ystävä, niin pidän kyllä tästä ratkaisusta kovasti. Kannattaa luottaa näissä sisustusjutuissa omaan intuitioon ja muista, että sinähän kodissasi asut, eivät vieraat. ;) Aulan taulukollaasi on hieno myös, tykkään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Liisa, ja tosi kiva kun rohkenit jättää kommenttia! Itsellehän täsäs tosiaan tehdään ja en minä muiden mielipiteille juuri korvaani lotkautakaan. ;)

   Poista
 10. Voi hyvänen aika Dooda! Sun sisustussilmä senku paranee päivä päivältä! Tuo ylin kuva on semmonen, että sitä vaan tuijottaa ja haluais jäähä asumaan siihen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi marjatta, mua aina naurattaa tuo Dooda. :D Ja kiitos, ihanainen!

   Poista
 11. ai ai, että on sievää!

  VastaaPoista
 12. Upea! Rottinkikeinutuoli kaunis.

  VastaaPoista

kiitos jäljestäsi!