läheltä / close upsRakastan valokuvaamista. Haaveena olisi (edelleen) oppia kunnolla käyttämään järkkäriäni, joka on Canonin eos 600D. Kamera on ollut minulla kohta kolme vuotta, mutta koska meikäläinen + tekniikka ollaan toivoton yhdistelmä, olen tänä aikana oppinut vasta muutamia kikkoja kuvaamisen suhteen. Enemmän luotan kuvankäsittelyyn (vaikka sekään ei aina pelasta, jos kamera on huono) - käsittelen kaikki kuvani Photoshop CS6:lla. Kuvat napsin RAW-tiedostoina, joita taas voi enemmän käsitellä. Lisään valoisuutta, poistan keltaisuutta, lisään varjoja tarvittaessa, suoristan kuvat. Aikaavievää mutta ah, niin mukavaa!

Olen miettinyt valokuvauskursseja, mutta jotenkin ryhmässä opettelu ei ole mun juttuni. Opiskeluaikoinakin olin aina se, jonka käsi oli tunneilla juuttunut viittausasentoon, kyselin aina ja kokoajan ja sainkin siitä liikanimen joka naurattaa vieläkin. Mutta hei, ei kysyvä tieltä eksy vai miten se menikään?

Lystiä viikonloppua toverit!
6 kommenttia

 1. Hienoja kuvia :) Minäkin tykkään kuvata juuri tuollaisia arkisia, pieniä asioita ja varsinkin ruokaa :D Sen verran moni bloggaaja on nyt viime aikoina hehkutellut RAW-tiedostomuotoa että pitää ehkä alkaa selvittää itsekin mitä se tarkoittaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Miina! Ja kyllä kannattaa tutustua Rawiin, vieväthän ne enemmän tilaa kamerasta ja koneelta mutta itse en osaa muuta enää käyttääkään, sen verran hyvä juttu se on. :)

   Poista
 2. Samma här! Tosin olen siinä määrin edistyksellisempi, että olen ostanut hyllyyn muutaman hyväksi kehutun kirjan kuvauksesta.

  Ja siis tosiaankin vain sinne hyllyyn. :D Ei muka ole aikaa opetteluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh! No mutta eteenpäinhän sekin on. :D

   Poista
 3. Sinulla on hienoja kuvia! Itse mieluummin yritän kuvata sen kuvan niin hyvin kuin mahdollista, ja käsittelen mahdollisimman vähän kun olen siinä niin käsi. Paras oppimani kikka valokuvauksessa viime vuonna oli sammuttaa valot ja ostaa jalusta. Niillä sai aivan uuden maailman, ja nyt kohta alkaa olla innostus jo uuteen parempaan kameraankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos, Veera! Sun tapasi on varmasti parempi, siihen minäkin pyrin että mahdollisimman vähän tarvitsisi käsitellä kuvia. Tosin näin pimeään vuodeaikaan pitäisi olla aika kova kalusto kotona, että kuvat onnistuisivat "naturellisti". :D

   Poista

kiitos jäljestäsi!