pojan huoneessaTätä kahdeksanvuotiaan poikamme huonetta remontoidessa piti aivan alkaa vääntämään kättä jälkikasvun kanssa, että milläkä värillä seinät oikein maalattaisiin. Minulla oli heti alkuun mielessä oikein oikein tumma vihreä, mutta poika löi kädet puuskaan ja tuhahti värin olevan "niin järkky että ihan oksettaa". Poika japatti päiväkausia vaaleanvihreästä; minä tyrmäsin sen ajatuksen kerta toisensa jälkeen ja huutelin takaisin että semmoinen se vasta järkky olisikin. Lopulta päädyttiin kompromissina mustekynän siniseen ja sitä minä lähdin aamuna eräänä rautakaupasta hakemaan. Aateltiin maalata yksi seinä vain, kerta noin tummaan sävyyn päädyttiin.


Mutta kas! Rautakaupassa tuli vastaan Tikkurilan vihkonen Vanhan ajan väreistä, ja sitä minä siinä selailemaan. Tuli aatos, että kun niin tykkään tuosta aikakauden (70-80 -lukujen vaihde) tyylistä, niin eikös silloin pitäisi jokin vanha sävy valita seiniinkin? No tietty! Ja siinä sitten bongasin tämän vihreän, oikein hieno vihreä onkin. Löytyy tuolta kartasta numerolla 344X.
Päätin siinä samalla että maalataankin kaikki kolme seinää samalla sävyllä. Eikö ne tehosteseinät muutenkin oo jo ihan eilisen hommia?


Tämä oli jo ties kuinka mones kerta kun tulen rautakaupasta ihan eri värin kanssa kuin mitä menin hakemaan. Ne inspikset tuppaa tulemaan vasta siinä vaiheessa kun melkein ostaa väärää.

No joka tapauksessa, väri osoittautui aivan nappivalinnaksi heti kun telalla vetästiin sitä seinään. Poikakin tuumasi samaa ja sanoi, että oisit äiti heti uskonu. Ois pitänyt! Tiedä mikä markopaananen siitä on kasvamassa.

Vaikka sainkin vapaat kädet sisustuksen suhteen, oli poikasella yksi toive: kattoikkunan alla on täydellinen paikka lukemiseen ja siihen hän halusi tuon tuolin. Lukutoukkapoika tulee viettämään tuossa varmasti hyvän tovin!


Löysin taannoin paikallisesta kierrätyskeskuksesta taannoin neljä kappaletta näitä Eero Aarnion Upo-tuoleja. Maksoin niistä yhteensä kympin, vähän surkean näköisiä olivat. Suhautimme tummanruskeat tuolit valkoisella sprayllä ja niistä tuli kuin uudet!


Tämän huoneen remontti oli sangen edullinen. Huonekaluja ei ostettu uusia, mattokin löytyi kirpparilta kolmella eurolla. Kattopaneelit maalattiin Tikkurilan Siro 2:lla, joka on osoittautunut aivan mahtavaksi maaliksi. Kaksi kerrosta täyshimmeää maalia riittää peittämään kellastuneet mäntypaneelit; ennen maalaamista oksakohdat käsiteltiin kahteen kertaan oksalakalla.
On melkoisen raikas huone vanhaan verrattuna, vai mitä olette mieltä?


Vielä on tekemättä portaiden uudistus, tarkoituksena olisi vaihtaa sorvatut kaidepuut suoriin sekä maalata portaat. Portaiden yläpäässä odottaa vielä 15 neliön täyskorkea parvi, joka kokolattiamattoineen on melkoinen urakka.


16 kommenttia

 1. Vissiin näyttö vääristää jonkun verran, kun en tuosta saa vihreää mitenkään päin, en edes vihertävää. :D Katon maalaus raikasti kyllä huoneen ilmeen kertaheitolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, hassu juttu! Minun näytölläni seinä näyttää vihreämmältä kuin oikeasti onkaan. :)

   Poista
 2. Minulla tuli vaaleanvihreitä mieleen ruohonvihreä, ehkä hento sellainen-ei siis olleenkaan tuollainen vihreä, mitä valitsitte. Hetken aikaa piti katsellakin, että onko se vihreä ja olihan se. Hyvä muutos kyllä tuo katon maalaus.

  VastaaPoista
 3. Ihastelen kovasti E.A:n Upo -tuolin muodon muutosta.
  Miten teillä tuli mieleen spreijata ne.
  Kaiken kaikkiaan hieno muutos nuoren miehen huoneessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upo-tuoli on kyllä mahtis! Heti kun näin ne, hoksasin että nuohan pitää maalata. Ja hyvin onnistui. :)

   Poista
 4. Siinä sitä sitten ollaan, kun seuraavan kerran yrität neuvoa poikaa =D Ei vaan, värit ovat kyllä sellainen juttu, että lapset useinkin (kun eivät nyt järjettömästi trendejä seuraa) osaavat valita itselleen sopivan sävyn ihan intuitiolla.

  Huone näyttää superkivalta! Nojatuoli on tuohon aivan täydellinen. Kuinka hyvin spraymaali yleensä kestää käytössä? En ole koskaan uskaltanut kokeilla, mutta monesti on houkuttanut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, totta! Pitää opetella kuuntelemaan muitakin, ja lapsia eritoten. Hyvä pointti sulla! :)
   Hyvin on maali kestänyt, ihan halpis Bilteman maaleja käytettiin. Kokeile ihmeessä!

   Poista
 5. Tulipa hieno huone!!!

  VastaaPoista
 6. Ooo mulla iskee remonttikuumeee!! Näyttää tosi hyvältä. Ja samaista vanhanajanväriesitettä minäkin olen usein katsellut, että mulle semmoisia sävyjä jonnekin.. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooo, no sitte ei auta kuin maalikauppaan mars! ;)

   Poista
 7. No kylläpä tuli hieno ja oli edullinen remontti!

  VastaaPoista
 8. Voi miten naurattaa, kuulostaa niin tutulta! Meilläkin on poikain huoneessa kaksi vihreää seinää :)

  Mutta mikä on tuo hieno musta valaisin yöpöydällä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta valaisin on Ikealta, taitaa olla edelleen myynnissäkin. :)

   Poista

kiitos jäljestäsi!