kylpyhuonehaaveita


Tuossa ylemmässä kuvassa kiteytyy kaikki, miltä tulevaisuudessa toivon oman kylpyhuoneeni näyttävän! Valkoiset laatat lattiassa ja seinissä, mustaa tuomassa kontrastia ja kenties joitain rohkeita metallisia yksityiskohtiakin, ja tietenkin puuta tuomassa lämpöä. 

Saunasta tahdon niin vaalean, simppelin ja pelkistetyn  kuin mahdollista. Alemmasta kuvasta poiketen myös saunan seiniin laattaa (nykyisessä saunassamme on laattaseinät ja niihin on paljon mukavampi nojailla kuin puuseiniin, koska ne eivät kuumene).


Kylpyhuone ja sauna taitaakin olla ainoat huoneet, mitä ei olla koskaan remontoitu, ei edellisessäkään asunnossamme. Vähän siis arastellaan tuon urakan aloittamista. Laattamies onneksi löytyy omasta suvusta ja valkoiset peruslaatat taitavat tulla kaikkein edullisimmiksi, mutta koko nykyisen kylpyhuoneen, kodinhoitohuoneen ja saunan neliöt täytyy jakaa uudelleen ja lisätä yksi viemärinpaikkakin, joten iso tulee urakasta. Kylpyhuonetta on viimeksi remontoitu 90-luvulla, ah tuolla karmaisevien delfiiniboordien kultakaudella.

Kylpyhuoneessa tai saunassa ei ole lainkaan ikkunoita, joten siinä yksi syy miksi haluamme lattiastakin valkoisen. Lisäksi ihan käytännöllisyys; tummat lattialaatat muuttuvat kalkista harmaiksi ja vaaleat saumat tummuvat. Toisinpäin kun tehdään niin puhtaanapitokin on helpompaa, ainakin meikäläisen logiikalla!

Suunnitelmat ovat siis selvillä, toteuttamaan pääsystä vielä haaveillaan vain. Ehkäpä tulevana kesänä?

7 kommenttia

 1. Ai miten ihanat fiiliskuvat !! Mullekin kelpaisi vastaava kylpyhuone.

  Meillähän tehdään pian taas remonttia uudessa kodissa. Siellä tosin ei kylpyhuoneeseen kosketa, vaikka mielitekisi. Olisi niin tylsä hajoittaa ehjää, muttei oman tyylistä. Mä yritän jotenkin tulla sen kanssa toimeen, vaikka tähän kotiin itse suunniteltu wc on kyllä mun suosikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, tiedän tunteen! Samaa "toimeen tulemista" täälläkin, hamaan tulevaisuuteen saakka. :)

   Poista
 2. Varoitus: tummat saumat keräävät kalkkia ja puhtaanapito on työlästä :/ hyvältä kyllä näyttävät inspiraatiokuvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kerääväthän nekin mutta puunattava pinta-ala on onneksi pienempi. ;)

   Poista
 3. Hyvät pläänit, kelpais mullekin :)

  VastaaPoista
 4. Haapa ei kuumene niinkuin muut puumateriaalit. Meille laitettiin haapa lauteet ja kummastelin kun ei tarvinut varoa kuumia lauteita. Kaunis vaalea sävy kaiken lisäksi.

  VastaaPoista

kiitos jäljestäsi!