terassihommiaTöttöröö! Se on taas perjantai. Eilisen ihanan auringonpaisteen inspiroimana tyhjensin lähikaupan lihalaarit ja suunnittelin tälle illalle grillinkorkkajaisia rasvaiset porsaanpotkat silmissä kiiluen. Noh, arvatenkin siellä sataa nyt räntää.
Auringon palaamista odotellessa ajattelin turista vähän tulevista terassinrakennussuunnitelmista, sellainenkin kun pitäisi tässä kevään/kesän aikana etupihalle rakentaa.

Meidän tontilla on tuhat neliötä, mutta koska talo on keskellä tonttia, ei isoa yhtenäistä piha-aluetta ole. Siitä huolimatta etupihasta aiotaan lohkaista terassille noin neljäkymmentä neliötä; piha on lievästi loiva joten haastetta riittää suunnittelussa ja toteutuksessa. Terassi me tarvitaan, kun ollaan tällaisia lihansyöjä/terassillalötköttäjäpersoonia kaikki viis. Jää siihen pihaan vielä pieni pläntti mölkkymatseillekin!

Mitään konkreettista koko homman aloittaiseksi ei olla vielä tehty, muuta kuin harpottu pihamaalla mittanauhan kanssa. Mutta ajatuksen tasolla sitäkin enemmän tietysti:Ihastuin kovasti tuohon K-Raudan kestopuu Kuohu -terassilautaan, se on luonnollisen näköinen ja nuo aaltomaiset kuviot varmasti ihanat paljaiden tassujen alla. Komposiittilattioihin en ole kovin ihastunut itse, vaikka niitä kovasti kehutaankin, joten kestopuulla varmasti mennään.

Terassia ei kateta, koska silloin olohuone pimenisi liikaa (terassi rakennetaan olohuoneen ikkunoiden eteen) mutta kuitenkin rakennamme siihen korkean kehikon, jonka varaan voi ripustaa irroitettavan aurinkovarjon ja tietysti tunnelmavalot pimeitä iltoja varten. Ja kuumille kesäpäiville unelmanohuita harsoverhoja....joo!

En tiedä vielä mennäänkö kaiteiden suhteen helpomman vai halvemman kautta, mutta enemmän houkuttaisi tuo valmis aitaelementti. Tällaisia tulisi vain terassin toiselle reunalle näköesteeksi (naapuri on perso pihveille), muuten jätetään terassi avonaiseksi ja porrastetuksi, jotta kukaan ei lennä niskat nurin terassilta alas.

Pihavalaistus pitää myös miettiä ihan kokonaan; pihavalaisimia ei ole ollenkaan muutaman tunnistinvalon lisäksi. Haluaisin pylväsvalaisimia ja niitä pitäisi olla monta, joten hinta ratkaisee tietenkin (heti ulkonäön jälkeen, sanoo köyhä esteetikko). Cellolta löytyi tyylikäs, simppeli ja edullinen valaisin! 

Uusi grillikin olis poikaa. Vanha on palvellut jo kohta kymmenen vuotta, ja aika monet piffit on siinä kärtsätty. Uuden parilan sijaan taitaa olla aiheellista jo vaihtaa koko hökötys. Tuo Cellon grilli voisi olla hyvä hankinta, varsinkin kun sillä ajatuksella ostetaan, että se saa taas seuraavat kymmenen vuotta palvella. Pidän varsinkin ominaisuudesta että kaasupullon saa kaappiin piiloon - kaasupullot ovat pelottavia kapistuksia. Ja rumia.

Terassipöytä meiltä löytyykin jo valmiina, se vain käsitellään säänkestäväksi ja nakataan terassille. Penkit rakennetaan itse betonista.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, eikö ne niin sano? Nyt vielä pikkuvoitto vaikka ässäarvasta ja kymmenen tehokasta työmiestä, niin täällä olis viisi iloista potkanmussuttajaa.

Tsekatkaapa K-Raudan inspiraatiosivut, sieltä löytyy paljon vinkkejä ja videoita pihan suunnitteluun ja rakentamiseen! Kivaa viikonloppua kaikille, sieltä se arska jo pilkottaa joten eiköhän päästä itse asiaan tänä iltana.


*postaus tehty yhteistyössä K-Raudan kanssa.


2 kommenttia

 1. Terassipohdintoja täälläkin menossa :) Katettu terassi ihan kesken... Kivoja suunnitelmia sulla! Laita ne työmiehet tännekin jos Ässä-arvat paukkuu :D

  Kiva blogi sulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Laitan tulemaan jahka käy flaksi. :P Tsemppiä sinnekin terassihommiin!

   Poista

kiitos jäljestäsi!