remonttivuosi ITöttöröö toverit! 
Mun piti tämä postaussarja tehdä jo toukokuussa, eli käydä läpi ensimmäisen vuoden asumisen aikana tehtyjä remontteja. Vaikka välillä tuntuu, että enemmänkin oltaisiin voitu saada aikaiseksi, niin vanhoja kuvia selaillessa kyllä hoksaa kuinka paljon ollaan tehty. Koko talo on vaalentunut pinnoiltaan ihan kiitettävästi, ja alakerta alkaa keittiötä ja kylpytiloja lukuunottamatta olemaan ihan hyvässä kuosissa, jee!

Aloittakaamme loogisesti eteisestä, että mitä siellä on tehty:


Vaneriset kenkälaatikot ovat ehdottomasti paras tekemämme projekti koko talossa. En voi tarpeeksi ylistää noiden kätevyyttä! En yhtään huonoa puolta keksi sanoa noista - tai joo, vähän kestävämmästä nahasta olisi pitänyt vetimet tehdä, noista kun kaksi on jo revennyt. Seuraavalla kirppiskierroksella täytyy metsästää oikein tuhti nahkavyö ja tehdä nuo uusiksi. Lattia on muun talon tapaan mosaiikkiparkettia, ei hirmuisen käytännöllinen lattiamateriaali eteisessä. Päällystimme koko lattian ihan perus kumipohjaisella, grafiitinharmaalla terassimatolla eikä sitä ole mitenkään liimattu tai kiinnitetty alustaansa. Hyvin on pysynyt paikoillaan ja on helppo pitää puhtaana. Matto on K-Raudasta, hintaa alle 50 euroa.
Tuon oven takana meillä on leffahuone/työhuone, ent. walk-in-closet, omaa sukuaan askarteluhuone.  Eteinen on siitäkin toimiva, että siinä on kaksi oviaukkoa joista kulkea. Lapset, elukat ja monensortin hullut tykkää kun voi pyöriä ympyrää!
Seinän takana on isompi eteisaula jossa vaatekaapit. 
Kehyksetön peili löytyi roskalavalta, naulakkotapit on tehty pyörökepistä. Täällä lisää seinämateriaaleistaSeinän yläosaan kiinnitettiin vanhasta kodista mukaan lähteneet mdf-hyllyt kannakkeineen. Hyllyllä säilyy kenkälaatikoissa harvemmin käytetyt kengät ja laukut. Tässä oli aikaisemmin tuollainen tummanruskea ovi, joka kuitenkin poistettiin ja maalattiin ovenkarmit valkoiseksi. Olihan huima muutos pelkkä karmien maalaaminen! Vielä kun saataisiin tuulikaapin kattopaneelit maalattua valkoiseksi ja uusi ulko-ovi - tuo kasikytluvun keltalasinen ulko-ovi tuo aeva ehanan kelmeän valon eteiseen. Ruskeat väliovet pitäisi maalata tai uusia kokonaan.

Vastapäisestä ovesta on kulku kodinhoitohuoneeseen ja pesutiloihin. Ja tässä vielä pakollinen ennen -kuva. Edellisillä asukkailla oli tässä tilassa vaatekaappeja molemmin puolin, tässä kuvassa ollaan toisen puolen kaapit jo siirretty pois. Ahdasta on ollut! Ja ah, nuo laventelinsiniset tapetit...sormenpääni muistavat. 
11 kommenttia

 1. Kaunis eteinen ja loistava idea tuo laatikkosysteemi !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitosta! Se oli tosiaan oikea neronleimaus :)

   Poista
 2. Nahkavöitä vois löytää myös varustelekasta. Sieltä mä ajattelin seuraavaan tuunausprojektiini hakea materiaalia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hitsi, kiitti vinkistä! :)

   Poista
 3. Vautsi! Kestääkö hyvin istumista kun materiaali on vaneri?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä kestää oikein hyvin! Runkorakennelmahan siinä suurimmaksi osaksi tukee. :)

   Poista
 4. Tuo vaneri se vain on niin tyylikästä, ei siitä pääse mihinkään. Ja tosi hyvä idea kyllä, hyvin saa tavaraa piiloon noihin ja istuma-/laskutilaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuo koivuvaneri on kyllä mun suuri rakkaus. Niin monikäyttöinen ja kaunis materiaali!

   Poista
 5. Mielettömän ihana eteinen <3

  VastaaPoista

kiitos jäljestäsi!