enää en vaihdaTaas on uusi sohva talossa. Huvittaa jo itseäkin tämä vekslaaminen! Mutta nyt on hyvä, ja vaihdantataloudella kun mentiin niin lompakkokin pysyi nätisti kiinni. Uusi sohva on siis Ikean Söderhamn (Isefall -kankaalla), ja muutaman päivän löhöilyn jälkeen sanoisin seuraavaa:

• Aivammahtava perstuntuma. Syvä sohva, joten voi maata ja olla poikittain ja vaikka miten päin keksiikin olla.
• Istuintyynyt eivät valu! Ne ovat vetskareilla kiinni rungon kankaassa.
• Monipuolinen. Meillä on tämä kolmenistuttava ilman käsinojia sekä divaani yhdellä käsinojalla. Voi siis käyttää vastakkain, niin kuin nyt, tai kulmasohvana. Hyvä sohva tämmöiselle huonekalujen pyörittelijälle kuten meikäläinen.
• Hinta. Tämä kokonaisuus maksaa Ikealla alle 700 euroa (Ruotsista ostettuna).
• Kangas. Todella paksu ja jämäkkä, eikä yllättävää kyllä kelpaa edes tuolle karvapatsaalle kynsittäväksi.

Kyllä nyt on ilonen hän!Uuden sohvan myötä päätettiin myös uudistaa tuo ikivanha Bestå -järjestelmämme, kun Ikean löytönurkassa myivät mattavalkoisia ovia 10 kruunulla kappalle. Hirviän halpaa. Vanhat korkeakiiltoiset ovat muuten torilla myynnissä, jos jotakuta kiinnostaisi.
Hökötys nostettiin sitten seinälle (suosittelen ostamaan sitä varten tarkoitetut seinäkiskot) ja kun on viimeaikoina ollut sellainen runsas sisustusolo niin laittelin taulujakin runsaasti seinälle. Seinällä näkyy myös erään törröhuulen siluetti vuodelta -85!
22 kommenttia

 1. Uusi sohva näyttää todella kivalta :)

  VastaaPoista
 2. Just tätä samaa sohvaa tsiikaillu sillä silmällä, kun tarvittas yläkerran aulaan lökösohva. Mutta sinne ei passaa vlkoinen...muistatko, että oliko tästä harmaa ja vaalean beessi versiotki? Kruunuissa on monesti halvempaa, mutta riippuu tietenkin kurssista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä itseasiassa on se vaalean beessi, ja on siis tosi vaalea (Isefall natur). On olemassa vielä se ihan valkoinen, mutta sitä ei enää ole Haaparannalla ainakaan (poistuu valikoimista). Harmaata oli kahta eri sävyä ainakin! :)

   Poista
 3. Oi tuo sohva meilläkin oli mietinnässä kauan, jäi sitten kuitenkin ostamatta, ja nykyiseen oomme kyllä tyytyväisiä. SILTI näyttää aika hitsin hyvältä tuo sohva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ensivaikutelma ainakin on ollut tosi hyvä. :)

   Poista
 4. Onpas kaunista ja kivan runsasta, vaikka vaaleaa. Tauluille iso peukku :)

  VastaaPoista
 5. Maukasta. Sohva ja kuvien sisältö muutenkin näyttää erittäin kivalta!

  VastaaPoista
 6. Meidän Prahan Airbnb-asunnossa oli tuo sohva, ja ihastuin siihen tosi paljon.
  http://muotoseikka.blogspot.fi/2015/07/asuntokaunotar-prahassa-our-amazing.html
  Näyttää siltä, ettei siinä ole hyvä olla, mutta se on ergonomialtaan aivan mahtava. Jos joskus olen pikkusohvan tarpeessa, harkitsen tuota vakavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olin kuvien perusteella tosi skeptinen, kunnes koeistuin sen Ikealla. Paaljon pehmoisempi kuin voisi luulla! Suosittelen kyllä lämpimästi. :)

   Poista
 7. Samainen sohva oli meilläkin aikoinaan vaihtoehtona, tykkään kovasti vaikka toiseen sitten päädyttiinkin.
  Ja mullakin ois haaveena saada olkkarin bestå seinälle, mutta ilmeisesti kannattaa seinäkiinnikkeet (en tiennytkään että sellaisia on?) siihen hankkia ennen kuin tuolle toiselle puoliskolle lähtee sellaisia ehdottelemaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, suosittelen ihan parisuhteen hyvinvoinnin vuoksi niitä kiinnikkeitä, heh heh...;D
   Ne on siis sellaiset kiskot, mitkä kiinnitetään seinään. Me säästettiin väärässä paikassa, eikä ne olleet edes kalliit, huoh...

   Poista
 8. Ihanan näköistä! Itse päädyin muutama vuosi sitten Ikean valikoimaan sohvahankintoja pohtiessa. Totta tuota epäilytti millaista istuinmukavuutta ja kestävyyttä pihistely tuo tullessaan. Kuitenkin Karlstad ehkä parhaita hankintoja ikinä, useamman vuodenkin kovan kulutuksen jälkeen kuin uusi, ulkonäöstä huolimatta mahtava löhösohva ja vaihdettava päällinen on totta vie paras ratkaisu kissatalouteen ( sekä vaihtelevan sisustusmaun omaavalle henkilölle :D ).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Tosiaan, meillä on ollut ikealta useampia sohvia ja nojatuoleja, ja kaikki olleet kestäviä ja laasukkaita. Muiden valmistajien sohvista ei sitten olekaan niin paljoa hyvää sanottavaa...ja Karlstad on aina tyylikäs! :)

   Poista
 9. Onpa tunnelmallisen näköinen olohuone! Tuo vetoketjukiinnitys istuintyynyissä on kyllä melko nerokas.
  Ihastelen muuten aina kaikissa sisustuskuvissa tuota sohvan taakse sijoitettavaa hyllyä/senkkiä. Näyttää vaan todella hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos :) On tosiaan nerokas, luulin alkuun niiden olevan tarroilla kiinni mikä pidemmän päälle olisi ollut varmaan huono juttu. Vetskarit tuskin ihan äkkiä antavat periksi, sen verran jämyn oloisia.
   Senkkiä/hyllykköä suosittelen seinään kyllä, se tuo sisustukseen syvyyttä. Aika monella on tapana laittaa huonekalut pitkin seiniä, vaikka tilantuntua saisikin juuri syvyyttä korostamalla. :)

   Poista
 10. Ihanan viihtyisän näköistä! Myös ihanan asutun näköistä!

  VastaaPoista
 11. Anonyymi8/21/2015

  Tuo viimeinen on kuva on mainio. Näyttää oikeasti siltä, kuin kisu olisi patsas joka on laitettu sohvalle koristeeksi :)

  P.S. Aika näyttää onko sulla kuukauden päästä taas uusi sohva ;D

  VastaaPoista

kiitos jäljestäsi!