puutuolit uusiksiOlen haalinut näitä vanhoja puutuoleja kirpputoreilta ja kierrätyskeskuksista ajatuksena antaa niille uusi elämä. Kovin paljon löytyy tällaisia hyljeksittyjä kavereita rumissa kuteissaan vetelehtimässä. 
Toiset pelastaa kulkukoiria, mä pelastan näitä puutuoleja!
Aattelin heti, että nahkaa näiden pitää saada yllensä. Enkä tietenkään raskinu metritavarana ostaa, joten käytettyä piti etsiä. Aika kauan sainkin kytätä nettikirppiksiä, mutta vihdoin viime viikolla onnisti kun naapuripitäjässä eräs perhe luopui ilmaiseksi omasta nahkasohvastaan. Riisuttiin siis sohva nahoistaan ja lähetettiin runko nakuna kälyn luo odottamaan uusia vaatteita. Se oli vähän kuin joulu mulla siinä, metritolokulla mahtavan ihanasti patinoitunutta, paksua nahkaa! Ohh!

Siispä tuoleista mattoveitsellä vanhat vaatteet pois ja uutta tilalle. Näitä tuoleja valikoin vähän sillä silmällä, ettei kovin vaativia verhoiluhommia tarttis tehdä, kun eivät meikäläiseltä ollenkaan luonnistu. Näihin verhoiluhommiin tarvittiin siis ainoastaan niittipyssy, metrin verran vanua ja kunnolla liimaa. Niin ja noita verhoilunastoja (Biltemasta ostin, reilu 2 euroa paketti).


Toisen tuolin (klik!) kanssa käytin vähän mielikuvitusta ja jätin sen pöhkön mallisen selkänojan kokonaan laittamatta takaisin, ja korvasin sen liimaamalla kaksi nahkapalasta vastakkain ja naulaamalla sen sitten reunoistaan verhoilunastoilla kiinni runkoon. Nastat meni jotkut vähän sinnepäin, mut ei haittaa. 

Kyllä tuli aika suloset vaikka ite sanonkin! Ihan tarkotuksella valitsin ryttyisimmät nahanpalat ja asettelin ne löysästi paikoilleen, sileä ja sievä nahka ei ois passannu ollenkaan. Varsinkin tuo niittiasuinen veikko, se se vasta sympaattinen onki. Sellanen kulahtanu, vanha rokkitähti. Laav. 


14 kommenttia

 1. Todella tyylikkäät! Tykkään. :)

  VastaaPoista
 2. Vautsi, aika kivan näköisiä tuoleja!

  VastaaPoista
 3. Onpa kyllä symppikset. Mistä ostit nahkaa? Minulla vielä suunnitelma-asteella nahkaverhoilu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisin kirjoittaa vähän epäselvästi, eli tosiaan löysin nettikirppikseltä ilmaiseksi nahkasohvan, jonka päälliset purin tähän projektiin.

   Poista
 4. Hei, voitko kuvailla lyhyesti, miten verhoilit tuolit? Mistä reunasta aloitit esim. istuinosassa nitomisen, mihin kohti käytit liimaa jne.? Kiinnostaisi kokeilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki! Molemmissa tuolissa istuinosa oli ohuehkoa vaneria, toinen oli ruuveilla ja toinen pelkällä liimalla kiinni. Irroitin ne ja vanhat päälliset, vanerin päälle laitoin vanumattoa ja sen päälle sitten nahkapalan. Koko höskö sitten ympäri ja niittipyssyllä nahka alapuolelta kiinni vaneriin. Sitten vaneripalan reunoille liimaa ja paikoilleen, kasasin kirjoja vielä painoksi. Pysynee ihan hyvin, vanhaa liimaa ei ollut nimeksikään eikä istuinosat silti heiluneet irtoilleet.
   Hitsi kun olisin älynnyt kuvata operaation, olen niin huono selittämään. Mutta kysy lisää jos joku vielä askarruttaa! :)

   Poista
 5. Hieno lopputulos, hyvä sä!

  VastaaPoista
 6. Ihanat, etenkin tämä jälkimmäinen ihastuttaa!

  VastaaPoista
 7. Hei mahtavaa ! Hieno idea oli toi uusi selkänoja.

  VastaaPoista

kiitos jäljestäsi!