näkymiä
Muotoseikan ihana Vilja haastoi mut kuvaamaan lempinäkymääni kotona. Kerrankin helppo haaste!

Lempinäkymä kotonamme on tietysti tuolta yläkerran aulasta katse alaspäin olohuoneeseen. Harmi, etten saa kuviin vangittua sellaista fiilistä mitä ylhäältä alas katsellessa oikeasti tulee. Valo ja avaruus on aivan ihana tässä talossa, ja tänä talvena kun maalataan vielä loputkin paneeleista valkoisiksi, saadaan valoa vielä lisää.

Muistan kun vajaa kaksi vuotta sitten tultiin ekalle asuntonäytölle ja seistiin tuolla yläkerran aulassa ja katsottiin sieltä alas. Oltiin molemmat ajateltu yhtäaikaa, että tässä se on ja tämä on saatava. Ja me saatiin, jee!


16 kommenttia

 1. Pakko kysyä, että millä olette lattian käsitelleet? Meillä samanlainen parketti, lakkaus kulunut lähes kokonaan pois. Tuo teidän näyttää upealta, ei liian kiiltävältä. Onko joku vaha vai mikä? Ja tästä paista hyvin läpi, etten oikein tunne paketin käsittely menetelmiä xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on samanlainen lattia, jonka hiotutin ja lakkautin uudelleen muutama vuosi sitten. Pyysin käsittelijältä nimenomaan satiinista mattapintaa ja olen ollut jälkeen tosi tyytyväinen. Mattapinta tuo tammen viileät sävyt esiin kauniisti ja vähentää keltaista yleisvaikutelmaa, mistä näissä vanhoissa sauvaparketeissa ei usein pidetä. Kiiltävät, paksusti lakatut tammilattiat näyttävät myös mielestäni usein tosi muovisilta. Omassa lattiassani lakkaus on sopivan ohut, tai en tiedä näyttääkö se vain ohuemmalta mattapintaisena. On ollut kuitenkin tosi kestävä myös eläintaloudessa. Parketti sinällään on laadukas ja kestävä, joten ei tullut mieleenkään repiä sitä pois. Itse pidän myös tuosta sauvojen muodostamasta ruutukuviosta.

   Poista
  2. Hei Täti Luumu, emme ole käsitelleet lattiaa mitenkään. Se on hiottu ja vahattu edellisten omistajien toimesta noin 5 vuotta sitten, ja on kyllä lähemmin tarkasteltaessa aika huonossa kunnossa. Mutta kiva jos kuvissa näyttää hyvältä, hih! :D

   Poista
 2. Kaunis näkymä onkin :) Upea koti !

  Terkkuja valkoisesta Lapista !

  VastaaPoista
 3. Kaunis näkymä! Minäkin tykkään katsella kotona ylhäältä alas olohuoneeseen, tosin tuollaisia mainioita palkkeja meillä ei ole. :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo palkit olivat ehdottomasti yksi syy miksi tähän rakastuimme. Näitä ei hirveästi näe suomalaisissa taloissa. :)

   Poista
 4. Aivan ihana näkymä tosiaan. Kyllä tuota kelpaisi katsella <3

  VastaaPoista
 5. Ihana näkymä, ei ihme, että on lempparisi! Tuollaisesta minäkin haaveilen, ja joskus vielä aion saadakin...omassa kodissa tai mökissä, kumpikim käy. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne toiveet joskus toteutuukin, peukkuja sille! :)

   Poista
 6. Ymmärrän hyvin tuon tunteen, että tämä se on :-) Ja tuon näkymän kohdalla varsinkin, en ihmettele yhtään! Heitin sinulle blogissa haasteen, nappaa jos nappaa :-D http://talostakoti.blogspot.fi/2015/11/kylpyhuone-ja-ysarihyllyn-uusi-vari.html

  VastaaPoista
 7. Aaah. mikä näkymä! Niin avaraa ja tilavaa. Sävyt sointuvat upeasti puun väriin. Ihan nappi suoritus! Hienoa nähdä kotinne tällaisissa laajoissa kuvissa. Kiva, kun tartuit haasteeseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vilja! Täytyisi useamminkin ottaa laajempia kuvia, se vaan vaatii tarkempaa siivoamista, heh....

   Poista
 8. Kiva näkymä, olkkarissanne on paljon mun mieleisiä juttuja, matto, pöytä, sohva...

  VastaaPoista

kiitos jäljestäsi!