Sisustusprojektina olohuone Oulun siiloissa, II


Ystävien loft -asunnon sisustaminen oli aika opettavainen kokemus. Kaikissa bloggarin märissä unissa mulle olis tietenkin annettu kymppitonni pelkkiin design-valaisimiin! Hyvin meillä kuitenkin natsasi maut yksiin, ja pienelläkin budjetilla saatiin kuitenkin oikein kodikas olohuone aikaan. Lähtökohtana oli että mahdollisimman paljon käytettäisiin jo olemassa olevia huonekaluja, lopputuloksena avara ja selkeä tila.  

En siis tyrkyttänyt piensisustustavaraa heille juurikaan vaan minimalismin hengessä käytettiin budjetti isompiin hankintoihin, kuten sohvaan, laadukkaisiin verhoihin ja mattoon. Iso osa budjetista meni myös elektroniikkaan; olohuoneeseen on tulossa vielä valkokangas ja tykki. 

Alusta asti oli selvää että tilaan tuodaan lämpöä harmaan ja beigen eri sävyillä, erilaisilla tekstiileillä ja viherkasveilla. Loftista saisi helposti myös tosi modernin ja kolkonkin, siihen ei pyritty vaan nimenomaan kodikkuuteen ja lämpöön, sellaiseen pelkistetympään versioon. 


Ensimmäisiä haasteita oli löytää olohuoneeseen sopiva sohva; olohuone ei ole kovin syvä ja sohvan takana on työpiste. Ystävät katsovat paljon elokuvia joten löhöilyominaisuus oli ehdoton vaatimus.  Ikean 3- istuttava Söderhamn osoittautui hyväksi ja edulliseksi vaihtoehdoksi, lisäksi hankittiin myös rahi joka toimii pienessä tilassa sohvapöytänä ja mahdollistaa myös letkeän puolivaaka-asennon. 


Pään raapimista aihetti myös pitkä takaseinä. Kaikki valmiit tv-tasot olivat joko liian lyhyitä ja syviä, taikka liian kalliita; suunnittelin siis heille tällaisen ratkaisun, jonka he rakensivat itse liimapuulevystä ja väliseinäharkoista. Johdot vielä odottaa piilottamistaan. 


Kaunis, kaksipuoleinen matto löytyi Jotexilta ja on 100% villaa. Tuo vähän kontrastia tilaan ja on aivan ihanan pehmeä!


Seinälle hankittiin Teemu Järven teos Kinastelevat korpit.
Verhoihin haluttiin panostaa, ja hankittiin Eurokankaasta laadukasta puuvillaa olevat pimennysverhot. Niiden kavereiksi hankittiin valoverhot. Ovat varmasti aika ihanat kesällä, kun isoja parvekkeen ovia pidetään paljon auki. Sohvan kangas on mallia Tenö, tosi laadukkaan oloinen materiaali ja aivan täydellinen sävy. 


Tv-tason taakse asennettiin led-nauha tuomaan epäsuoraa valoa.Ystävät pitävät kovasti lopputuloksesta, joten minäkin olen tosi tyytyväinen. Vielä vähän enemmän taidetta seinille niin sitten on hyvä! Tarvitsetko suunnitteluapua? Opiskelen sisustajaksi ja etsin näyttötutkintokohteita Oulun eteläpuolen ja Kempeleen/Oulunsalon alueelta. Laita minulle sähköpostia jos sinulla olisi iso tai pieni remontti ajankohtainen tänä keväänä. Osoitteeni löytyy ylhäältä "contact"-välilehdeltä.
8 kommenttia

 1. Upea sisustus! Jos Helsinki ei ole (olisi) liian kaukana niin kutsuisin sinut viivana tekemään meidän 60-luvun funkkistaloon suunnitelmia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No iik, jos 60 -luvun funkkiksista puhutaan niin Timbuktukaan ei oo mulle liian kaukana! Laita mulle sähköpostia?

   Poista
 2. Upean näköistä, hyvää suunnittelua! :) Oli hauska lukea miten olet panostanut ja ottanut huomioon jokaisen osa-alueen, tällaisten lukeminen auttaa itseänikin miettimään, mitä huomioida sisustuksessa ja miten!

  VastaaPoista
 3. Näyttää tosi hyvältä! Rauhallinen ja valoisa. <3 Kyllä sä osaat!!

  VastaaPoista
 4. Pitääkö suunnitelma myös toteuttaa kevään aikana? :)

  VastaaPoista
 5. Hei,

  mistä noin hauska kissatyyny on peräisin? :) minua myös kiinnostaa onko tuo ikean sohvan kangas valikoimassa, valmiissa sohvissa kun näyttää olevan isefall-kangas?

  Todella kaunis sisustus, meillä muutto maaliskuun lopussa rovaniemellä...jos et näyttötyötä muualta löydä niin otetaan sinut mielellään sisustamiseen mukaan:)

  VastaaPoista

kiitos jäljestäsi!