hidas sunnuntai


Hellou tyypit!

Hyi kun on taas hävettävän pitkä tauko tullut bloggaamiseen. Me kävästiin koko perhe tuossa etelän mailla mutka ottamassa vähän lepoa ja lämpöä ja lataamassa akkuja. Tultiin kyllä kuin uusina ihmisinä takaisin, on se tuo aurinko vaan niin ihmeellinen asia!

Kotikin on (taas) myllerryksen kourissa. Tulevaa keittiöremonttia silmälläpitäen ollaan aloittelemassa seinien kaatelua ja rymsteerausta - olohuoneesta tulee ruokailutila ja makuuhuoneesta olohuone/leffahuone, työhuone muuttuu makuuhuoneeksi kunhan saadaan uusi seinä rakennettua... onnea on tällainen koti, että kaikki on mahdollista kunhan mielikuvitusta riittää.

Nyt tulevana keväänä tehdään myös talon ulkomaalaus. Selvitellään kunnasta mitä määräyksiä värin suhteen on - mä haluaisin eroon perinteikkäästä punaisesta ja vaihtaa tanskalaistyyliseen mustaan tai tummanharmaaseen. Kyllä on tullut kauhistuneita kommentteja ystäviltä ja tuttavilta tästä ajatuksesta - musta talo??

Mitäpä te olette mieltä? Niin paljon kuin musta houkuttaakin, sanoo järki että taitaa olla huono idea. Meillä on iso, 9 metriä korkea ulkoseinä etelään päin, ja se on paahteinen paikka, sen huomaa nykyisestä maalipinnasta.
Nyt kiinnostaa teidän kokemukset ja tieto asiasta; koskaan ei olla ulkomaalauksia tehty ja faktat uupuu. Ollaanko täällä sisällä kuin saunassa jos talo maalataan tummaksi? Meillä kuitenkin isoin osa talon ulkopinta-alaa on mustaa peltikattoa, ja ylhäällä on kesäisin kuuma.

Kivaa sunnuntain jatkoa, palataan pian.

6 kommenttia

 1. Musta on just hyvä! Minäkin olisin halunnut meidän talosta mustan, mutta koska kaava ja muuta tylsää, se on nyt tumman harmaa keltaisilla sisennyksillä ja mustilla yksityiskohdilla. Ulkorakennuksesta tulee ihan musta, sen verran aiotaan olla kansalaistottelemattomia :-D Ei se talon seinän ulkopinnan väri vielä riitä koko mökkiä lämmittämään, ikkunapinta-ala ja niiden suuntaus vaikuttaa enimmäkseen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HIhii, ihanan anarkistista! Ja teidän talo on kyllä huikea tumman harmaanakin. <3

   Poista
 2. Ei kyllä täälläkään ole minkään valtakunnan kokemusta mustista taloista - vain kuvissa. Ja ne näyttää kyllä niissä ihan supertyylikkäiltä ja jotenkin ihanan pesämäisiltä. Joten niiden perusteella uskaltaisin sanoa että peukku mustalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö näytäkin! Katsotaan nyt mitä kunta sanoo, pidetään peukkuja!

   Poista
 3. Riippuu niin talonmallista, musta voi olla juurikin se just hyvä väri taloon. Me myös maalaamme talon tulevana kesänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tällainen ihana käkikellomalli. Musta tekisi tästä vähän modernimman näköisen, uskoisin!

   Poista

kiitos jäljestäsi!