sananen taiteesta ja aika huikea arvonta!


Sain muutama viikko sitten sähköpostiini yhteydenoton Susannalta, joka harrastaa taidegrafiikkaa. Hän niin ihanan kainosti tiedusteli, olisinko kiinnostunut valokuvaamaan hänen taidettaan meillä kotona, ja minähän olin heti että ilman muuta! Saman kylän tyttöjä kun ollaan, niin aika nopeaa järjestettiin tapaaminen, ja kyllä sitä juttua meillä riittikin.

Susanna toi taulujaan mukanaan meille ja vähän avasi minullekin taidegrafiikan maailmaa - vaikka olenkin aina ihaillut taidegrafiikkaa, en ole tiennyt asiasta hölkäsen pöläystä. Aivan todella kiehtova taiteenlaji. Ihailen suuresti näitä osaajia; vedostaminen on niin monimutkainen prosessi, eri tekniikoita on useita ja kaikissa vaaditaan ennen kaikkea kärsivällisyyttä. Nauroinkin Susannalle, että ei luonnistuisi meikäläiseltä, jonka mielestä akvarellitkin kuivuvat liian hitaasti...


Mä ihastuin Susannan töihin aivan totaalisesti. Kaikki pienet viivat, sävyerot, kaikki niin kohdallaan! Erityisesti sydämeni läpätti näille pienille tauluille eri kaupungeista. Niin täydellisen pikkutarkkaa työtä...
Susanna kertoo itsestään: "Olen ennen muuta piirtäjä ja varsinkin syntyjään tussipiirtäjä. Tussilla piirtäminen on edelleenkin se kotoisin ilmaisukeino nykyisen taidegrafiikan ohella. Ensimmäiset kehyksissä olevat lintupiirrokseni tussilla tein noin 4 vuotiaana.


Olin tässä välissä pitkään piirtämättä ja kun lopulta lähdin tutkailemaan tapaa ilmaista itseäni, kohdalle osui taidegrafiikka noin kolme vuotta takaperin. Ensikosketuksen taidegrafiikkaan sain Lauri Rankan, suuresti ihailemani taiteilijan, opetuksessa. Tekniikka vei minut mennessään ja suorastaan syrjäytti perinteisen piirtäjän minussa. Taidegrafiikassa, erityisesti syväpainossa, minua kiehtoo monivaiheinen (ja hyvinkin tekninen) prosessi, jonka lopputulos päätyy aina yllättämään. Laatalle syöpynyt kuva siirtyy taiteeksi vedostamisen myötä. Tai toisaalta teokset ovat jo sillä kuparilaatalla niin mielenkiintoisia, että kelpaisivat yksistään sellaisenaan seinälle.

Toistaiseksi teen paljon esittävää taidetta, mutta salaa haaveilen rohkeudesta siirtyä kohti abstraktimpaa ilmaisua. Lisäksi lähes kaikki työni ovat mustavalkoisia tai muutoin tummia yksivärisiä, joten seuraava haasteeni on ehdottomasti värien ottaminen mukaan työskentelyyni. 

Toistaiseksi taiteilen vain "osa-aikaisesti" (ja liian vähällä ajalla, huoh), mutta kukaties kenties tulevaisuudessa enemmän. "


Susannan kanssa juteltiin myös siitä, miten printtitaide on nykyään niin suosittua, että perinteisempi, käsintehty taide on jäänyt vähän turhaankin taka-alalle. Taitelijalta suoraan tilatut tai ostetut työt mielletään kalliiksi ja/tai hankalasti saataviksi. Näinhän ei ole, edullisestikin löytää kaunista taidetta seinilleen vaikkapa meiltä harrastelijoilta. 

Vaikka taidegrafiikassa tehdäänkin samasta työstä jopa kymmeniä vedoksia, ja se on siten lähellä printtitaidetta, ovat ne siltikin uniikkeja - jokainen erikseen vedostettu eikä yksikään vedos ole tismalleen samanlainen. Käsityötä siis alusta loppuun asti.

Tässäpä siis oiva aasinsilta arvontaan: kerro kommenttiboksissa mikä Susannan tauluista puhutteli sinua eniten, tai muuten vain ajatuksia aiheesta olisi tosi kiva kuulla. Arvonnan voittaja saa valita itselleen alla olevista tauluista yhden uniikin teoksen! Teos postitetaan pahviputkessa kehystysohjeiden kanssa, arvonta päättyy kiirastorstaina 24.3. 


ARVONTA ON PÄÄTTYNYT!Susannan töitä voi tiedustella häneltä itseltään osoitteesta susanna.katriina@hotmail.com. Tsekkaa myös @susannakarvonenart instagramissa. Onnea arvontaan!

88 kommenttia

 1. Ihanaa, että nostat esiin suomalaisen taiteilijan! Peukku grafiikoille, oikealle taiteelle. En ole ollenkaan lämmennyt sisustusmaailman printeistä, ne ovat sellaista kertakäyttöistä pikaruokaa. Peuraperhe ihastuttaa, kuten myös kaupungit.

  VastaaPoista
 2. Todella kauniita kaikki! Mä tykkään tauluista ja meiltä löytyykin useilla eri tekniikoilla tehtyjä. Mielestäni ne ovat uniikkeina mielenkiintoisempia kuin tusinajulisteet, vaikka kauniita sellaisiakin löytyy meiltä. Joten olisikin mahtavaa, jos onni suosisi tässä arvonnassa. :)

  VastaaPoista
 3. Todella kauniita kaikki! Itsekin joskus kymmenisen vuotta sitten sain kokeilla grafiikan tekoa ja kyllä se jätti pienen kutinan sinne suuntaan. :) noista kolmesta tuo bambi/peura-aihe on kyllä kaunein, todella herkkä. Ananaksessakin on kyllä ihanan herkulluset yksityiskohdat!

  VastaaPoista
 4. Kauniita töitä aivan jokainen ❤
  Tuo Crownhead puupiirros pääsis kunniapaikalle meillä, joko makuu tai olohuoneeseen :)

  VastaaPoista
 5. Kuinka kauniita ja taitava taiteilija! Pidän kaupunkitauluista erityisesti.

  VastaaPoista
 6. Crownhead on lempparini! Kaikki on hienoja ja mahtavaa, että esittelet taiteen lisäksi myös tekijän - taululle tulee heti enemmän syvyyttä ja tarinaa, kun tekijä saa kasvot.

  VastaaPoista
 7. Ovatpa hienoja ja hyvin erilaisia! Jotenkin tuo Ananas puhuttelee mua eniten, se on aika vitsikäskin taulun aihe. Kauriin pää on myös upea, ja niin tätä päivää. Sen saattaisin itsekin valita seinälleni.

  VastaaPoista
 8. Voi kuinka hienon asian äärellä olette! Itse arvostan "oikeaa" käsityötä ja taidetta valtavasti. Noista kolmesta ehkä peuraperhe. Tai ananas, jompikumpi :D ja noi kaupunkikuvat on tosi hienoja!

  VastaaPoista
 9. Todella kauniita teoksia! Ananas valloitti heti.

  VastaaPoista
 10. Tuossa takaapäin kuvatussa istuvassa ihmishahmossa on jotain, mikä kolahtaa. Noista kolmesta arvontapalkinnosta kaurisperheestä pidän eniten. Voisin laittaa sen lastenhuoneen seinälle.

  VastaaPoista
 11. Wau, näistä todella huokuu piirtämisen lahja. Peuraperhe olisi kaunis ja herkkä yläkerran aulatilaan.

  VastaaPoista
 12. Omaa olohuonettani koristaa Susannan tekemä crownhead. Upeita teoksia ovat!
  Ananaksen voisin keittiöön laittaa seuraksi. :)

  VastaaPoista
 13. Puhuttelevin on peurataulu. Siinä kun näen kaksi vasaa ja äidin.

  VastaaPoista
 14. Olipa mielenkiintoinen ja itselleni myös tosi ajankohtainen postaus. Kiitos, sain jälleen uutta inspiraatiota tauluseinän/kotigallerian aloittamiseen <3.

  Ja ehdottomasti myös mukaan arvontaan! Perusperheen valitsisin, se olisi upea haaveilemani taidekollaasin alku :)

  VastaaPoista
 15. Ananas ja peuraperhe olisivat ihan lempparit näistä! Susanna on kyllä mielettömän taitava. Ihanaa että täältä löytyy näin kaunista suomalaista taidetta :-)

  milka.kosonen@gmail.com

  VastaaPoista
 16. No nyt on vaikea valita! Peuraperhe, ananas vai sittenkin tuo naisen figuuri. Kaikki upeita!

  VastaaPoista
 17. Peuraperhe on kaunis, ihanan herkkä! <3

  VastaaPoista
 18. kyllä tuo ananas vie voiton

  VastaaPoista
 19. Onpa kauniita! Eniten pidän Peuraperheestä, se on niin herkkä :)

  VastaaPoista
 20. Peuraperhe, koskettava!
  miianblogi(at)suomi24.fi

  VastaaPoista
 21. Kaikki on kyllä upeita, mutta valinta osuisi Crownheadiin.
  merja.hamalainen@pp2.inet.fi

  VastaaPoista
 22. Ihania! Kaunein on mielestäni Peuraperhe :) Blogisi on muuten mahtava, sinulla on erittäin hyvä tyylitaju.

  VastaaPoista
 23. Peuraperhe on upea. Ihailen.

  VastaaPoista
 24. Oma ehdoton suosikkini on crownhead, joka on minulla Susannan töistä ollutkin jo jonkin aikaa hommauslistalla heti kun sille vain tyhjä seinätila löytyisi. Tai sitten pitää jo kohta vaihtaa vanhoja tauluja seinältä pois ja laittaa tämä tilalle. :) Upeita töitä ovat tosin kaikki ja nuo pienet kaupunkintyöt onkin tosiaan ihanat!! Niitä en ollutkaan aikaisemmin nähnyt, joten taisin juuri saada pari työtä lisää haaveilulistalle :D

  VastaaPoista
 25. Onpa sielukkaita! Omaa graafista silmää hiveli Crownhead ja Ananas. Pienet kaupungit olivat myös kiinnostavia.

  VastaaPoista
 26. Kauniita kaikki, mutta peuraperhe olisi oma valintani :)

  VastaaPoista
 27. Onpa kauniita töitä. Pysähdyttäviä ja rauhallisia. Peuraperhe olisi täydellinen meille, kolmilapsiselle perheelle.

  VastaaPoista
 28. Kyllä se on tuo ananas!

  VastaaPoista
 29. Meille kotiutui viikko sitten Susannan himmeli <3
  Nyt olisi Ananakselle paikka katsottuna :)

  VastaaPoista
 30. Peurat tietenkin, ihastuttavan levollinen kuva <3

  VastaaPoista
 31. Upeita töitä! Peuraperhe olisi minun valintani, jos arpaonni osuisi. Olen itsekin kokeillut grafiikan tekemistä ja se tosiaan vaatii paneutumista. Haaveilen, että minulla olisi aikaa opetella sitä syvällisemmin. Jossain vaiheessa sitten. :)

  VastaaPoista
 32. Kauniita ovat! Crownhead olisi kiva kotiuttaa netistä tulostetun ilmaisprintin tilalle <3

  VastaaPoista
 33. Upeita töitä. Jos voittaisin, toivoisin saavani Crownheadin. Sopisi hienosti vastarempattuun olohuoneeseeni.

  VastaaPoista
 34. Upeita töitä. Jos voittaisin, toivoisin Crownheadia. Sopisi upeasti vastatapetoituun olohuoneeseeni.

  VastaaPoista
 35. Ihan mahtavia kaikki teokset! Vaikea valita mieluisinta, mutta neljä vuotiaan tyttöni päätöksellä päädyin peuraperheeseen ��

  VastaaPoista
 36. Tuo Peurapehe on ihana...ja miksei tuo ananaskin..:)

  VastaaPoista
 37. Kruunupää on kerrassaan upea! Olisinpa onnekas!
  kirsi.kivijarvi@gmail.com

  VastaaPoista
 38. Iskin heti silmäni tuohon ananakseen:).Ihanan kesäinen ja eksoottinen<3
  amto(at)suomi24.fi

  VastaaPoista
 39. Crownhead on ihana seinälläni olisi sille paikka :)

  VastaaPoista
 40. Kruunupää on mun suosikki! :) Kauniita kyllä kaikki.

  VastaaPoista
 41. Crownhead kyllä puhuttelee eniten ja olen hirmu ylpeä, että sellainen seinääni jo koristaakin. Jos voittaisin, ottaisin varmaan ananaksen, vaikka kaikki Susannan työt on kyllä aivan upeita.

  VastaaPoista
 42. Aivan huikean upeita teoksia! Tuo peuranpää oli minusta jotenkin ihana!
  kaikkimitaolen@gmail.com

  VastaaPoista
 43. Peuraperhe on ihana :) tuula.santala@hotmail.com

  VastaaPoista
 44. Kerrassaan ihania! Onpa hän taitava. Susannan nimi menee nyt muistiin. :) Meille valitsisin peuraperheen teoksenherkkyyden vuoksi. Sopisi meillä hyvin moneenkin tilaan. Nuo pienet kaupunkiteokset ovat tosi kivoja myös.

  VastaaPoista
 45. Susannan työt eivät todellakaan ole vaikeasti saavutettavia, kun hän niitä kotiin asti tuo :) ihailtavaa panostamista ja sydämellä tehtyä työtä! Arvonnan tauluista kesäinen ananas sopisi keittiön sisustukseen helpottamaan kesän odotusta.

  VastaaPoista
 46. Hienoa että toit taiteilijan esiin blogisi kautta! Työt ovat kauniita, olisi todella vaikeaa valita yksi, noihin iskee välittömästi riippuvuus! Mukana olen ja mietin sitten sitä meille parasta, kun/jos onni potkaisee:)))

  VastaaPoista
 47. Ananastaulu on upea...!

  VastaaPoista
 48. Ananas on upea, mutta Peurapehe jotenkin koskettava. Ihania kaikki!
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 49. Onpa kauniita printtejä, ihan toista kuin se tusinatavara joita useimmissa blogeissa näkee. Suosikkini on ehdottomasti Crownhead, se pääsisi kodissamme kunniapaikalle!

  VastaaPoista
 50. Kaikki on niin ihania mutta ananas olisi ehdoton suosikki! :)

  VastaaPoista
 51. peuraperhe! ihana !

  kiia.jasmiina@gmail.com

  VastaaPoista
 52. Mun lemppari on ehdottomasti Crownhead, vaikka kaikki on upeita.

  VastaaPoista
 53. Todellinen taiteilija, kaikki ovat omalla tavallaan upeita ja niin erilaisia. Voiton vie peuraperhe...paras meille.
  Mutten voi olla ihailematta ananasta, kerrassaan upea!!!

  VastaaPoista
 54. Miten ihania! Erityisesti Ananas!

  VastaaPoista
 55. Ooh wau. Olipa mielenkiintoinen postaus ja erityisesti ilahdutti kun nostit suomalaisen taiteilijan esille. Monessa blogissa kun hehkutetaan ulkomaisia printtikauppoja.
  Crowhead sarvipää sopis meille parhaiten.
  Ihana ja inspiroiva postaus!

  mimosa.mammikoura@gmail.com

  VastaaPoista
 56. Peuraperhe on suloinen taulu
  hiisukas(at)gmail.com

  VastaaPoista
 57. Grafiikka on upea laji, tykkään! Monesti olenkin pyytänyt jonkun suomalaisen taiteilijan grafiikkaa myös joksikin isommaksi lahjaksi, se on aina upea muisto (ja aika harvoin tulee itse ostettua). Susannan töistä kaupunkikuvat tai tuo ihmishahmo sopisivat meille parhaiten, vaikka upeita ovat toki kaikki!

  VastaaPoista
 58. Oih tuo Peuraperhe olisi ihana saada. Kaikki noi ovat kyllä kauniita.

  VastaaPoista
 59. Todella kauniita! Erityisesti peuraperhe.

  VastaaPoista
 60. No bambit! Ihanan herkkää.

  VastaaPoista
 61. Voi miten kauniita! Crownhead sopisi meidän olkkariin täydellisesti :)
  ameliarose211@gmail.com

  VastaaPoista
 62. Kaikki ovat upeita, mutta suosikkini on peura, jonka vähän aikaa sitten tilasin Susannalta! Se on upea! Mikäli arpaonni suosii, lahjoitan tämän ystävälleni joka ihaili tätä grafiikkatyötä ja teki häneen lähtemättömän vaikutuksen!

  VastaaPoista
 63. Kyllä suosikkini on ananas! Grafiikka on kyllä kiehtovaa, koskaan ei tiedä mitä laatan alta paljastuu. Voi kun olisi aikaa tehdä enemmänkin.. heidantt(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 64. Upeita! Suosikkini Crownhead <3

  VastaaPoista
 65. Hienoa taidetta. Arvostan kovasti.
  annakaisa.honkonen@gmail.com

  VastaaPoista
 66. Peuraperhe on ehdoton suosikki ja sopisi ihanasti kummitytön huoneeseen peuratapettien seuraan!

  VastaaPoista
 67. Nuo kaupunkitaulut ovat ihan huikeita! Eikä muissakaan mitään vikaa ole, hienoja kaikki. :)

  VastaaPoista
 68. Upeita!täytyisi miettiä mikä sopisi kotiin,kaikki haluaisin :)

  VastaaPoista
 69. Todella kauniita töitä! <3 Jos pitäisi yksi valita, niin peuraperhe kyllä puhutteli suloisuudellaan, vaikka mielestäni jokainen työ oli kyllä ihana.

  Olen itse opiskeluaikana jonkin verran grafiikkaa päässyt kokeilemaan. Kaiversimme kuparilaattoihin kuvia, joita sitten grafiikkaprässillä vedostimme. Hauskaa puuhaa oli. Näin jälkeenpäin kyllä vähän harmittaa, ettei tullut silloin asiaan paremmin paneuduttua kun oli mahdollisuus ja tehtyä saman tien muutamaa oikeaa, omaa teosta seinälle laitettavaski. Tuo kun oli lähinnä valmiiden kuvien kaiverrusta tuolloin.

  VastaaPoista
 70. Aivan ihania! :-) Nyt meni taiteilijan Instragram- tili seurantaan ja synttäritoivelistalla yksi työkin :-)

  VastaaPoista
 71. Absolutely lovely all 3. Difficult to choose as they are all unique and beautiful in their own way. If I had to choose, then it is the crownhead for our living-room (we are doing some remontti during spring & summer to the -63 family house we live in, and the style and colour would definately fit in perfectly)
  Ester

  VastaaPoista
 72. Juuri tällaisia olen etsinyt, wau! En ole yhtään julisteprinttien ystävä, haluan sienilleni signeerattuja töitä. Etenkin nuo kaupunkikuvat osuivat, täytyy tutkia niitä taiteilijan Instasta lisää.
  Ja mitä muita teoksia sieltä sitten löytyykään, tuskin maltan odottaa!

  VastaaPoista
 73. Peuraperhe on kaunis. Peuroja näkyy meillä myös pihallakin.
  karhuoja@gmail.com

  VastaaPoista
 74. Ananas on ihana :)

  unelmiaonnesta(at)gmail.com

  VastaaPoista
 75. Anonyymi3/19/2016

  Crownheadissa ja ananaksessa on mukavasti särmää, mutta tummempien sävyjensä puolesta Crownhead kuitenkin sopisi kotiini parhaiten.

  Hienoa että nostat esille taidetta, muistuttaa arvostamaan käsityötä eikä vain tyytymään massatuotantoprinttiin.

  erilainenvapaus x gmail.com

  VastaaPoista
 76. Vaikea valinta! Ehkä ananas vie voiton. Kyllä tällainen "oikea" taide voittaa printin, vaikka oikeaahan sekin voi olla tekniikka vain toimen.

  VastaaPoista
 77. Crownhead ehdottomasti :) Sama printti löytyy kotoa jo korttikoossa, mutta isompi juliste pääsisi aitiopaikalle. Nämä on upeita ja Susanna yber lahjakas!

  VastaaPoista
 78. Peuraperhe on todella suloinen! Taidokkaita ja kauniita töitä kaikki, erittäin lahjakkaalta taiteilijalta.

  VastaaPoista
 79. Peuraperheestä tulee mieleen lapsuudesta Bambi. Crownhead taas on mielenkiintoinen ja tyylikäs, sitä jää tarkastelemaan pitemmäksi aikaa. Ananas on taas hauska ja sopisi hyvin keittiöön, jossa meillä ei olekaan yhtään taulua. Seinälle ottaisin tuon Peuraperheen, on jotenkin suloinen, mutta ei lapsellinen, joskin jokainen noista olisi tervetullut, hienoa taidetta. talviuninalle(at)gmail.com

  VastaaPoista
 80. Crownhead. Olen sitä kuolannut jo viikkotolkulla :)

  VastaaPoista
 81. Peuraperhe on kaunis! Kaupunkikuvat ihastuttaa myös.

  VastaaPoista
 82. Crownhead! En pääse tuosta taulusta yli. Ihastuin siihen ensinäkemältä, koska se muistuttaa minua todella vahvasti, hyvästä kylläkin jo edesmenneestä, ystävästä. T

  VastaaPoista
 83. Kauniita! Peuraperhe kosketti herkkyydellään!

  VastaaPoista
 84. Upeita töitä! :) Mua miellyttää ananas ja crownhead.

  VastaaPoista
 85. Hienoja grafiikoita. Itsekin kävin yhden kurssituksen Rankan ohjeistamana mutta sitten perhearki ja muut harrastukset veivät kaiken ajan. Printti in verrattuna tällainen käsintehty juttu on vain niin moniulotteisempaa ja vivahteikkaampaa. Peuraperhe! Taitaa kyllä olla niin että se valitsi minut katsomalla silmiin!

  VastaaPoista
 86. Pidän erityisesti naisfiguurista ja kaupunkitauluista. Mutta jos kolmesta pitää valita niin valintani on Crownhead.
  klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
 87. Moikka. Kyllä minun suosikkini on peuraperhe
  Se on niin ihanan näköinen. On hienoja julisteita muutkin. Mukaan ihanan julisteen arvontaan. Salli.moilanen36@gmail.com

  VastaaPoista
 88. peuraperheelle löytyisi vielä paikka piirustus/grafiikkaseinältä

  VastaaPoista

kiitos jäljestäsi!