DIY parvisänky / DIY bunkbed


Sisustuskohteessani Helsingissä asiakkaat toivoivat säilytysratkaisuja lastenhuoneeseen. Huoneen koko oli haastava -leveyttä oli vain kaksi metriä, ja sängyn ja koulupöydän ohella huoneessa ei ollut oikein tilaa leluille eikä leikkimisellekään. Piirsin siis asiakkaille hahmotelman parvisängystä, joka hyödyntää huoneen korkeutta, ja pitää sisällään myös ruhtinaallisesti säilytystilaa. 

Asiakasperheen käsistään kätevä mies toteutti parvisängyn rakentamisen suunnitelmieni mukaisesti. Materiaaleina käytettiin koivuvanerin lisäksi höylättyä 2 x 4 mäntyä, jotka maalattiin samalla sävyllä seinän kanssa (Tikkurilan Kalla G503).

Parvi rakennettiin 90 cm leveäksi, joten tavallinen 90 x 200 patja mahtui sinne hyvin. Sänkyosa rakennettiin tarkoituksella aika ylös, jotta sängyn alla mahtuu aikuinenkin seisomaan. 

Ovet kiinnitettiin runkoon pianosaranoilla, ja ovet pysyvät kiinni magneettien avulla.


Tällainen ratkaisu on tosi kätevä kapeisiin lastenhuoneisiin. Integroitu säilytystila jättää sängyn alle kivasti myös leikkitilaa, ja isoon kaappiin mahtuu varmasti isommatkin pelit, nukkekodit ja muut lelut. Parven alle mahtuu vaikka pieni sohva taikka nojatuoli.

Kustannukset rakennelmalle olivat noin 500 euroa. Ei siis paljoakaan enemmän kuin valmiina ostettu, puinen parvisänky ja erillinen säilytyskaappi. Ja on varmasti uniikki!


6 kommenttia

kiitos jäljestäsi!