käkikellotalon uudet vaatteet


kaupallinen yhteistyö *Tässä taitaa tulla ensimmäiset kunnon ulkokuvat meidän talosta blogiin! Ihan ei meidän talo ulkomuodoltaan edusta mun mieltymyksiäni pelkistettyihin muotoihin, mutta oman aikakautensa (1979-1980) muodokas edustaja tämä kyllä on  koristeellisine parvekkeineen. 

Jo ostaessamme tämän kaksi vuotta sitten tiesimme, että edessä on talon huoltomaalaus. Tänä kesänä päätimme sen toteuttaa, ja koska haluan - aina kun mahdollista - suosia pienempiä kotimaisia yrityksiä isojen pörssiyhtiöiden sijaan, sain ilokseni yhteistyökumppanikseni suomalaisen Ilvesmaalit, joiden laadukkaat maalit olivatkin meille tuttuja aiemmin tekemistämme sisämaalauksista.
Tarkoituksena oli alunperin vaihtaa perinteinen, punainen väri tummanharmaaseen. Punainen ei ole mun lempivärejäni, ja värit ovat hyvin neutraaleja meillä sisälläkin. Ikävä kyllä kunta ei ollut myötämielinen väriehdotuksemme kuultuaan, joten seuraavaksi pitkin alkaa selvittämään alkuperäisen maalin värisävyä. Eikä muuten mikään helppo tehtävä! Tiedossa oli vain edellisen omistajan autotallin seinään kirjoittama " Panu-maali, 2006 ", ja mä kävin laudanpätkän kanssa varmasti viidessä eri rautakaupassa kyselemässä, löytyisikö samaa sävyä mistään. Ei onnistanut. Onneksi Sirkka Ilves-maaleilta lähetti meille mallipaloja heidän värikartastaan, ja sieltä löytyi tismalleen sama sävy kuin vanhassa maalipinnassa. 


Näistä kuvista näkee aika hyvin, kuinka huonossa kunnossa talomme etelän puoleisen päädyn maalipinta oli. Taisi jäädä aika viime tippaan tämä huoltomaalaus - onneksi se on nyt tehty!
Kävi hyvin, että sattui ihana, aurinkoinen ja lämmin heinäkuu, kun oltiin maalauspuuhissa. Tai no, jos ihan rehellisiä ollaan, mun mies hoiti maalaushommat melkeinpä kokonaan yksin. Koska talomme harjakorkeus on yhdeksässä metrissä, piti vuokrata nosturi yläosia varten, ja onneksi ei ole siippa yhtä korkeanpaikankammoinen kuin meikäläinen. Seisoin terassilla ja purin kynsiäni miehen keikkuessa nosturissa maalitelan kanssa....
Mies kovasti kiitteli sitä, että pohjamaali oli sävytetty vaaleammaksi. Auringonpaisteessa maalin raja olisi ollut huomattavan paljon vaikeampi nähdä. Vaikka maalia vähän sokkeliin roiskuikin, niin valumia ei tullut, maali levittyi hyvin, oli tarpeeksi paksua ja erittäin peittävää! Nopea ja helppokin urakka kuulemma, kaiken kaikkiaan. 

Myös yläkerran parvekkeen lattia sai uuden pinnan Ilvesmaalien kuullotteella:Terassin säleikköjen maalaaminen jäi mun vastuulle, ja kyllä siinä maalista riippumatta muutama ärräpää pääsi - ja ihan itseäni saan kiitellä, kun viime kesänä halusin rimat niin pienillä väleillä. 

 Maalausurakan lisäksi myös terassi valmistui viimein, ja ollaan kyllä niin nautittu aurinkoisista päivistä terassilla nyt! Kovastihan olisi tekemistä vielä pihalla. Ensi kesänä olisi haaveissa uusia ainakin vielä pannuhuoneen vanha ovi ja rakentaa oviaukko olohuoneesta terassille. Myös kitukasvuisen pihanurmen tilalle ajateltiin sammalpeitettä kauttaaltaan, jäi vain tänä kesänä vielä tekemättä. 

Tässä vielä ennen -kuva keväältä: 

* bloggaaja on saanut alennusta tuotteista näkyvyyttä vastaan.5 kommenttia

 1. Meillä on sama rupeama ja samoja rimoja kiroilen kuin sinäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, tsemppiä siis sinne!

   Poista
 2. Toi on ollut ihan mieletön urakka. Hatunnosto sille / teille! Lopputulos on upea! 👍🏼

  VastaaPoista
 3. Hatunnosto tosiaan! Ja voi että, kissa on loistava poseeraaja - vei hyvin huomion itse pääasialta :) .

  VastaaPoista

kiitos jäljestäsi!