Valot päällä Asuntomessuilla


Terkkuja Seinäjoelta! Sain muutama viikko sitten kutsun Winled oyltä tulla viettämään viikonloppua Seinäjoelle ja käydä samalla tsekkaamassa tämän vuoden Asuntomessut sekä Solar Sound -festarit. Mummo siis valjastettiin lapsenvahtihommiin ja me matkattiin puolison kanssa riemulla arkea pakoon viikonlopuksi. 

Koska kaikki olette jo varmasti nähneet tuhat kuvaa samoista asuntomessukohteista, laitan niitä  lisää vielä minäkin. Hahaa, no mutta - katsokaa näitä nyt ihan vain valaistusasiat mielessä! Meidän ihana emäntämme, Winledin Noora, kierrätti meitä muutamassa messukohteissa ja kertoi vähän tarkemmin niissä olevista valaistusratkaisuista. Halusin nyt nostaa Lakka Lakeuden (kohde 11) esille, sillä siellä nimittäin valaistus tosissaan säväytti. Kiinteät valaisinratkaisut talossa ovat siis Winledin ja valaistussuunnittelun on tehnyt Toni Reinilä.

Lednauhat rimakatossa näyttivät huikeilta! En ole aiemmin törmännyt tällaiseen ideaan. Toimii minusta älyttömän hyvin; ne tuovat rimoitusta enemmän esille ja toimivat kyllä katseenvangitsijana. Mitä pidätte? Keittiössä oli käytetty isoja led-paneeleja yleisvalaistusta luomaan. Tyylikkään näköistä, ja neutraali 4000 kelvinin värilämpötila kyllä huolehtii että valkoinen on valkoista, eikä valo ole liian kylmää tai keltaista. 

Lakeudessa oli myös makuuhuoneissa käytetty epäsuoraa valaistusta. Alaslaskuja näkyi paljon, ja mä tykkään kyllä todella. Luovat tilaan (hyvän valaistuksen lisäksi) myös syvyyttä ja tunnelmaa.
Ehkä kaikista kaunein pihavalaisin mitä olen ikinä nähnyt! Tämä on Haiku nimeltään. Lakeudessa näitä oli valkoisena kauniilla pihalla, Talo Riihessä mustana. Vaikka ovatkin moderneja ulkomuodoltaan, niin näkisin kyllä että sopisivat esimerkiksi meidän retrokodin pihaan tosi hyvin. 

Kylläpä olikin mielenkiintoista mennä messuilla "valaistus" edellä. En  näin remontoijana aiemmin ole kiinnittänyt uusien talojen kiinteisiin valaistusratkaisuihin sen kummemmin huomiota. Tokihan remppakohteisiin saa ja ehdottomasti kannattaakin valaistussuunnitelma tehdä - mekin jäädään nyt vakaasti puntaroimaan asiaa. Valaistus meidän kodissamme on suoraan sanottuna surkella tolalla, ja hyvällä valaistuksella on enemmän merkitystä kuin ehkä osaa ajatellakaan. Valo (tai sen puute) vaikuttaa ainakin minulla vahvasti myös mielialaan. 

|

Yövyttiin muuten hotelli Sorsanpesässä Seinäjoella, parin kilometrin päässä keskustasta. Mä tykkään aina kun paikoilla on oma, mielenkiintoinen historiansa ja tällä hotellilla kyllä oli! 1971 rakennettu hotelli on kokenut valtavan suuren muodonmuutoksen tämän vuosikymmenen alussa, ja runsas ja lämmin sisustus oli tosi tarkkaan mietitty. Mennään varmasti toistekin, jos Seinäjoelle taas eksytään. 

Viikonloppu oli kyllä niin ihana ja onnistunut! Naurua riitti, minä ehkä pienen hullun maineen hommasin niskaani mutta niin siinä käy, kun käy liian harvoin missään, hehe...
Meitä oli viisi bloggaajaa avecceineen; Kerttu Modernisti Kodikas -blogista, Mervi ja Petri Moderni puutalo -blogista, Maarit Pieni Pilvenhattara- blogista sekä Sanna Inspired by love -blogista. Kiitos vielä seurasta teille kaikille ja erityisesti Winledille mahtavasta viikonlopusta!


2 kommenttia

 1. Kiitos vielä kerran seurasta, oli ilo tutustua! Jutun luettuani minulla kävi joku kummallinen ajatusmoka ja Asuntomessujen Lakka Lakeus postaukseeni hyppäsi lähes identtinen otsikko, mistä lie alitajunnasta :/ Muutin sitä vähän julkaisun jälkeen, mutta joissakin FB-nostoissa alkuperäinen näkyy edelleen. Vaihtelin monta otsikkoa ennen julkaisua ja jotain sekoilua siinä tuli, pahoittelen tätä.

  Mukavaa elokuuta sinne teidän perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi Kerttu, ja samoin! <3 Oli huikean hauska reissu. Ja ei mitään, mulla meni ihan ohi koko otsikkohomma. :)

   Poista

kiitos jäljestäsi!