kesä keittiössäKukkuu vaan, toverit!
Tuli otettua puolen vuoden loma blogista, hupsis! Niin paljon tämä blogini on kyllä mielessä ollut, että tuumasin josko kokeiltaisiin vielä hellävaraista elvytystä.

Me ollaan puuhailtu  kaikenlaista tänä vuonna. Instassa seuraavat jo tietävätkin, että alkuvuodesta rakennettiin meille uusi keittiö. Arvatkaa ilon määrä, kun keittiöhaaveeni vihdoin toteutuivat! Kyllä minä niin onnellisena tuolla nyt kokkaillut olen.

Keittiö on Ikean Metod. Mattavalkoisilla Veddinge -ovilla, Bauhausin tammitasoilla ja messinkivetimillä. Kodinkoneista uusittiin kaikki paitsi kylmälaitteet. Budjetti oli aivan naurettavan pieni, mutta alle 4000 euroa tämä kokonaisuus lopulta kustansi, kun kaikki tehtiin itse (sähkö- ja putkitöitä lukuunottamatta).

Seinät on maalattu Tikkurilan tämän vuoden trendisävyllä Angora. Se on ihana sävy! Ei liian punainen eikä liian ruskea, vaan just sopiva.

Me ollaan kyllä hirmuisen tyytyväisiä keittiöömme. Pisteet taas Ikealle, halpa ei todellakaan ole aina huonoa! Kaikki toimii aivan moitteettomasti, ja kovalla käytöllä on keittiö kohta puoli vuotta ollut.

Aivan erityisen tyytyväisiä ollaan siihen, että uskallettiin valita aidot tammitasot. Nämä on kolmeen kertaan öljytty, ja minkäänlaisia käytön jälkiä ei tasoissa vielä ole. Ja on lotrattu vedellä ja tomaattikastikkeilla, punaviineilläkin. Toki ei olla mitään jätetty tasoille koskaan lillumaan, mutta se ei ole vaatinut mitään erityistä vaivaa, koska tykkään muutenkin pitää tasot aina siisteinä. Voin siis lämpimästi suositella puutasoja kaikille, jotka empivät niiden ja laminaatin välillä, hinnassa kun ei ole kummoistakaan eroa. Meidän tasot kustansivat alle 400 euroa.

Ja kyllä vain, meidän keittiössä on yhdistetty sekä messinkiä että harjattua terästä. Eräs ystävä kummeksui tätä yhdistelmää, yleensä kun pitäydytään yhdessä metallissa. Minä tuumasin, että jos useampia puulajeja voi yhdistää toisiinsa samassa tilassa, miksei metallejakin voisi? Minä tykkään, että hyvinkin voi.

Mitä te toverit pidätte keittiöstämme? Huikatkaa jotain, jos siellä vielä olette!15 kommenttia

 1. Yhdellä sanalla: upea!!! Kiva kun kirjoitit. :)

  VastaaPoista
 2. Teidän keittiö on kaunein mitä olen eläessäni nähnyt! Ja mitäs mä sanoin niistä tammitasoista - toimii takuulla!! 👍🏼😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt meni vähän liioitteluks, hihi :D Mutta kiitos ihana! Ja sun ansiosta meillä tosiaan nuo tammitasot nyt on, onneksi! <3

   Poista
 3. Kaunista ja ihanan väljää! Pakko kysyä, kun itsellä on tuo sama yleiskone, pitääkö teidän kone rahina ääntä?! Omani pitää ja aina mietin onko normaalia :)

  Mun mielestä voi yhdistellä eri metallivärejä, nuo teidän vetimet ovat todella kauniit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taija! Meidän yleiskone ei kyllä rahise. Kovasti se kyllä heiluu, jos raskasta taikinaa pyörittää. :)

   Poista
 4. Hyvältä näyttää! Meillekin tuli juuri uuteen keittiöömme massiivitammitaso, mitään muuta en edes harkinnut. :) Tykkään kyllä noista messinkilankavetimistä, todella hieno yhdistelmä tammen ja valkoisten ovien kanssa. Minua ei ainakaan yhtään häiritse yhdistelmä teräksen kanssa, päinvastoin se vain tuo hieman eloisuutta lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aki! Massiivitammi kyllä on niin lämmin ja upea tasomateriaali, että en kadu tippaakaan tätä valintaa, vaikka tietysti hoitoa ja huolenpitoa vaativat. :)

   Poista
 5. Upea on...todella kaunis keittiö!

  VastaaPoista
 6. Kiva kuulla sinusta! Keittiö on kaunis. Nautihan kokkailuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vilja, ja kiva kun oot vielä täällä! <3

   Poista
 7. Kaunis keittiö! Minä kyselisin hyllystä, onko joku diy ratkaisu vai mikä? Miten on seinään kiinnitetty? Jotain samanlaista tahtoisin omaan uuteen keittiöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Hylly on tosiaan diy-ratkaisu, halusin ehdottomasti tuollaisen integroidun mallin. :) Voisin tehdä tuosta hyllystä ihan oman postauksensa piakkoin!

   Poista
 8. Kaunis keittiö. Niin seesteisen rauhallinen ja yksityiskohtia myöden mietitty. Peili on hauska lisä. Tykkään.

  VastaaPoista

kiitos jäljestäsi!