Kotoisin

Tervetuloa sisustusaiheisen blogini pariin

Tämän blogin kirjoittaja (eli minä) on sisustushullu, jonka elämä pyörii sisustuksen ja uusimpien trendien ympärillä. Toivonkin, että blogini kerää ympärilleen samanhenkisiä lukijoita, joiden kanssa voimme vaihtaa sisustukseen liittyviä ajatuksia.

Kenelle blogini on suunnattu?

Blogini on suunnattu ihan jokaiselle, joka on tavalla tai toisella kiinnostunut sisustuksesta tai sisustuksen uusimmista trendeistä. Toivon, että blogini toimii inspiraation lähteenä muillekin sisustusintoilijoille ja sisustuksen ystäville!

Millaista sisustustyyliä suosin?

Vaikka pidänkin täysvalkoisesta sisustuksesta toisten kodeissa, en itse voisi kuvitella eläväni kaiken sen lumivalkoisuuden keskellä, vaan taitaisin tulla lumisokeaksi hyvinkin pian. Oma sisustusotteeni on melko boheemi ja suosin värejä sekä kuvioita. Tavoitteenani on luoda kodistani juuri itseni näköinen ja sellainen paikka, jossa itse viihdyn ja jonne on mukava kutsua ystäviä viettämään kanssani iltaa.

Voiko sisustaja turvautua vain yhteen brändiin?

14 Aug 2021

Moni pitää sisustukseen hurahtaneita ihmisiä alan tärkeimpien brändien ja trendien seuraajina. Kun jokin asia tulee muotiin, sitä pitäisi saada kotiin ja mielellään nopeasti. Sisustaja voi kuitenkin turvautua vain yhteen brändiin, jos haluaa esimerkiksi kotinsa olevan täynnä jotain tiettyä teemaa tai kuosia. Suomalaiset brändit sopivat hyvin, sillä ne ovat ajattomia.

Voiko pikkurahalla tehdä kivoja sisustushankintoja?

15 Dec 2019

Vastaus otsikossa esitettyyn kysymykseen on, että kyllä voi! Esimerkiksi Sisustuskornerista saa hyviä vinkkejä ja kirpputorien valikoimat kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Kirpputoreilta voi tehdä upeita löytöjä pikkurahalla. Usein juuri tällaiset löydöt tekevät löytäjänsä kaikista iloisimmaksi - eikä kukkarokaan tykkää näistä löydöistä pahaa! Jos sisustusbudjetti on äärimmäisen pieni ja jopa Ikea tuntuu liian kalliilta, suuntaa kirppikselle!

Sisustaminen pienellä budjetilla

3 Mar 2019

Sisustaminen kuuluu monien kiinnostuksen kohteisiin ja viime aikoina kierrättäminen sekä oman kädenjälki ovat alkaneet näkyä yhä voimakkaammin suomalaisissa kodeissa. On ymmärrettävää, että omakoti on tärkeä osa hyvinvointia ja siksi sen sisustamiseen halutaan käyttää aikaa sekä rahaa. Joissakin tilanteissa joustoluotot ovat ainoa mahdollisuus rahoittaa uuden kodin sisustus.

Tässä artikkelissa jaamme sisustusvinkkejä niille, joiden budjetti on erityisen pieni.

Budjetointi sisustuksen mahdollistamiseksi

On ymmärrettävää, että muuton aikaan kuluja on monenlaisia. Ne voivat aiheuttaa stressiä sekä kireät kotiolot. Tästä syystä suosittelemmekin aloittamaan säästämisen jo siinä vaiheessa, kun muutto on vasta suunnitteilla. Budjetointiin kannattaa muun muassa sisällyttää pieni sisustusrahasto, jonne odottamaan kerätään pieni määrä joka kuukausi. Tämä tekee muutosta mukavampaa sekä lievittää stressin määrää.  

Muuton aikaan kannattaa hyödyntää kaikki kaupungista löytyvät kirpputorit sekä kierrätyskeskukset. Ei myöskään kannata unohtaa Tori.fi sivustoa, joka on pelastanut myös allekirjoittaneen useaan otteeseen. Käytettynä on mahdollista löytää hyvä kuntoisia sohvia ja vastaavia, jopa parilla kymmenellä eurolla.

Eniten kierrätyskeskuksien halvoista huonekaluista hyötyvät boheemia, hieman vanhanaikaista sekä värikästä sisustusta rakastavat henkilöt, sillä näihin paikkoihin tuodaan paljon vanhaa, mutta ehjää tavaraa. Lisäksi värikäs sohva on helppo päällystää erilaisilla kankailla, jos huonekalun väri ei miellytä sisustajaa.

Jos säästäminen ei onnistu etukäteen, voi joissakin tilanteissa olla järkevintä turvautua erilaisiin joustoluottoihin. Joustoluottoja mietittäessä tulee kuitenkin muistaa, että kyseessä on lainaraha, joka tulee kaikissa tilanteissa pystyä maksamaan pois.

Muutossa on myös hyvä pitää mielessä, että kaikkea ei tarvitse hankkia kerralla. Sisustaminen on mahdollista toteuttaa yksi elementti kerrallaan, jolloin ensimmäiset hankinnat ovat ne tärkeimmät, kuten sängyt ruokapöydät jne.

Niin sisustamisessa, kuin kaikessa muussakin paras neuvo on pitää järki päässä ja laskea budjetti tarkoin. Pienellä budjetilla ei kannata haaveilla tuhansien eurojen moottorisängyistä tai kauppojen kalleimmista sohvista. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että pienellä budjetilla ei saisi kaunista taikka kotoisaa sisustusta aikaiseksi.

Sisustuksesta elämäniloa!

21 Feb 2019

Oman näköisesi kaunis sisustus voi parhaimmillaan tuoda elämääsi aivan uudenlaista elämäniloa eikä sisustuksen merkitystä tulekaan aliarvioida. Kun koti tuntuu omanlaiselta, on siellä kiva olla. Itselle mieleiset värit ja huonekalut saavat olon tuntumaan hyvältä ja kauniiseen kotiin on mukava kutsua myös ystäviä - ja se jos mikä on oivallinen keino lisätä elämäniloa!